Kuaförler isyanını Kağıthane'de duyurdu!

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile berber, kuaför ve güzellik salonlarının İstanbul'da pazar günleri kapalı olması kararı alındı.

Alınan karardan memnun olmayan bir grup kuaför ve güzellik salonu esnafı bugün Kağıthane'de toplanarak duruma tepki gösterdi.


Dövizlerle protesto ettiler

Kağıthane Sadabad Meydanı'nda toplanan esnaflar, ellerindeki döviz ve attıkları sloganlarla kararın geri çekilmesini istedi. Kalabalık grup, protesto esnasında hem kendilerinin hem de pazar günü evleneceklerin mağdur olduğunu dile getirdi.

Basın açıklaması yapıldı

Kuaför Uğurcan Ubay grup adına konuşarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, basın toplantısının amacını aktararak başlayan Ubay:

“Basın toplantımızın amacı, sektörümüzün en çok hizmet verdiği günlerden biri olan pazar günlerinin kapanma kararıdır. Bizlerin ve birçok değerli meslektaşımızın fikrine ve onayına sunulmayan bu karar karşı çıkıyoruz. İstanbul gibi büyük bir metropolde binlerce kuaför varken sadece 300 oy ile karara varıp olayı kestirip atan sayın oda ve federasyon başkanlarının bu yanlış kararına itiraz ettiğimizi açıklıyor ve hakkımızı savunmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu sancılı 2 haftanın sonunda sulh yolu ile hakkımızı aradığımızı bildiriyoruz. Bu sancılı sürecin takipçisi ve verilen bu kararın durdurulması adına idari mahkemeye değerli avukatlarımız aracılığı ile talebimizi iletip toplamış olduğumuz binlerce imza sahibi meslektaşımızın sesini duyurarak bu süreçte sizlerin de desteği ile belki bu toplantıdan sonra sayın valimiz ve ticaret bakanımız ile tekrar bir düzenleme yapacağımızı umut ediyoruz. Belirtmeliyim ki 2 haftada ulaştığımız kitlenin yüzde 85’i kapanma karşıtıdır. Bu kararın yanlış olduğunu savunuyor. Karara karşı olan meslektaşlarımızın da sözcüsü olduğumuzu buradan yetkili mercilerimize duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Halil İbrahim Ceyhan "Hayat Hırsızı" dizisinde "Tufo" karakterine hayat verecek
Hayvan otlatmak için evden çıktı: Sulama göletinde cesedi bulundu
Pendik'te uçan tekmeli kavga!

İstanbul Haberleri Haberleri