Kemal Deniz Bozkurt: Özgürlüğün sebebi sizsiniz

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle bir araya geldi. “Bu ülkede özgürce yaşamamızın nedeni şehit ve gazilerimizdir” diyen Başkan Bozkurt’a gaziler, 81 il ile Kore ve Kıbrıs’tan alınan ‘Şehit Toprağı’ hediye etti

Esenyurt Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde şehit yakınları, gaziler ve aileleri için yemek programı düzenledi. Gazilerin, Kemal Deniz Bozkurt'a 81 il ile Kore ve Kıbrıs’tan alınan şehit toprağı hediye ettiği programda, belediyenin müzik öğretmenleri de gece boyunca kahramanlık türkülerini seslendirdi.
 

En büyük pay onların

Esenyurt’ta gaziler ve şehitler için geleneksel hale getirilen programda konuşma yapan Başkan Bozkurt, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnettarlığımı buradan belirtiyorum. Bugün burada özgürce yaşamamızın en büyük payı onlarındır” diye konuştu. Programa Başkan Bozkurt’un yanı sıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul 3. Bölge Avcılar Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu, Şehit Aileleri Derneği Esenyurt Şube Başkanı Yücel Karakaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Esenyurt Şube Başkanı İsmail Kalaycıoğlu, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş, DP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Atmaca, siyasi parti ve kent konseyi temsilcileri de katıldı.


Birliğimiz önemli

Bundan sonraki süreçlerde bu tür programların devam edeceğini belirten Bozkur, “Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Güvenlik, güvendiğimiz birçok ülkeden daha önemli. Biliyorsunuz birçok ülkenin tarih boyunca bu topraklarda gözü olmuştur. Bu vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkıyor; bu duygu ve düşüncelerimizi de çocuklarımıza, torunlarımıza aktardığımız için birlik ve beraberliğimizi koruyoruz. Bu vatan için canlarını ortaya koyan her biri canı ayrı ayrı anmayı ihmal etmeyelim. Biz bu etkinliğin üçüncüsünü yapıyoruz. Daha önce yapılmaması başka bir sorun. Bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi.

Bozkurt'a teşekkür

Belediye Başkanı Bozkurt sayesinde Esenyurt’ta ‘Gazi’ olarak tanıtıldıklarını ifade eden Gazi Akbey Yıldız ise “25 yıldır Esenyurt’tayım. Üç dört tane belediye başkanı geçti. İlk defa Sayın Başkanımız bizi ‘Gazi’ olarak tanıttı, kimse bizi gazi olarak tanımıyordu. Bizi Esenyurt’a tanıttı. Ona minnettarız” dedi. Kıbrıs Gazisi Aziz Tuna da “Gaziler Günü’müzde bizi yalnız bırakmayan Sayın Başkanımız Kemal Bey’e teşekkür ediyoruz, saygılarımızı sunuyoruz. Kendileri her zaman yanımızda” dedi.


ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİYOR

3 yılda 43 bin 500’ün üzerinde kişiye iş bulan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) iş bulmak için başvuran vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla oryantasyon eğitimi gerçekleştiriyor. “İş Hayatında İletişim ve Beden Dili, İş Etiği ve Ahlâkı, İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Kazası Nasıl Önlenir, İşçi Hakları ve Sorumlulukları” gibi konularda vatandaşları bilgilendiren ESBİM, bu eğitimlerle iş arayan vatandaşlara mülakatlarda destek oluyor.  Her sabah bir saat olarak gerçekleştirilen eğitimlerin ardından katılımcılara eğitim sonunda katılım belgesi de veriliyor. “Biz Esenyurt’u işsizliğin en az olduğu ilçe haline getirmek istiyoruz” diyen Yerel Hizmetler Müdürü Murat Boduroğlu, “ESBİM olarak günlük 8-10 mülakat yapmaktayız ama bu mülakatları yapmadan önce vatandaşlarımıza İş Sağlığı ve Güvenliği, İşçinin ve İşverenin Hakları ile mülakatlara girdiklerinde gelebilecek sorulara nasıl cevap vermeleri ile ilgili genel bilgilendirmeler yapıyoruz. İş güvenliğine önem veriyor, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamda çalışmaları için eğitimler verip ardından katılım sertifikası ile taçlandırıyoruz. Firmalarımız da bundan çok memnun. Bu sertifika vatandaşlarımızın da aslında işe girişinde bir ayrıcalık sağlıyor. Esenyurt Belediyesi olarak tamamen vatandaşların yanındayız. Her gün mutlaka vatandaşlarımıza bu eğitimleri veriyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri