Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanında konuşan Özer: 'Herkes aradığını bulacak'

Esenyurt Belediyesi’nin İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı.

Festivale tüm yurttaşları davet eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Herkes aradığını bu festivalde bulacak. Her kültüre özgü yöresel dansları, müzikleri dinleyelim. Bu büyük bir zenginliği ilçemizde oluşturalım. Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizi kucaklayalım. Komşumuzla, diğer dillerle bir gönül köprüsü kuralım” dedi.

Ahmet Özer, festivali gerçekleştirmesindeki amacını ise "46 il derneğimiz var. Bunlara bir şemsiye olması lazım. Bunun için bir Esenyurtluluk kimliği yaratmalıyız" ifadeleriyle açıkladı.

“Hedeflerimiz doğrultusunda mottolar belirledik" diyen Özer, ilkinin Barış ve Kardeşlik Kenti Esenyurt, ikincisinin ise 'Kültür ve Sanatın Başkenti Esenyurt olduğunu açıkladı.

"Festivallerimiz devam edecek" diyen Özer şöyle konuştu:

“İnsanları birbirine yaklaştıran sevinçler ve acılardır. Biz şimdi güzel bir amaç için bir araya geldik. Şu tabloya baktığımız zaman ülkemizin dört bir yanından olan insanları görüyorum. Hepimizin adı, memleketi farklı olabilir ama soyadımız Esenyurt. Bizim ortak yanımız Esenyurt. Bunu ortaya çıkarmalıyız. Biz burada bir sevgi ruhu, kentlilik ruhu yaratamazsak çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakamayız. Bu salondakiler belki 30 sene sonra burada olmayacaklar ama öyle bir ortam hazırlayalım ki çocuklarımız daha güzel dünyada yaşasınlar. İyi anılar biriktirelim ve bunu gelecek kuşaklara anlatalım. Şehrimize eserler bırakalım. Biz geçip giderken eserlerimiz hatırlansın. Önemli olan bu dar-ı dünyadan geçerken bir iz bırakmaktır. Birbirimizi seversek bunu yapabiliriz. Herkesin memleketi, partisi ayrı olabilir ama burayı kendine vatan edinmiş insanlarımız, 46 il derneğimiz var. Bunlara bir şemsiye olması lazım. Bunun için bir Esenyurtluluk kimliği yaratmalıyız. Bu festivali yapmamızdaki amacımız bu.”

"Bizi yüreklerinde kendi memleketlerine götürdüler"

“Hedeflerimiz doğrultusunda mottolar belirledik. Birinci mottomuz; Barış ve Kardeşlik Kenti Esenyurt. Burada her yöreden insan var, bu bir zenginliktir. Yaşar Kemal diyor ya: ‘Dünya binbir çiçekli bahçedir.’ Ben Esenyurt’u Türkiye’nin en zengin ilçesi olarak görüyorum. Çünkü onlarca, yüzlerce kültür var. Biz bunları ortaya çıkarmak için festival yapıyoruz. İkinci mottomuz ise 'Kültür ve Sanatın Başkenti Esenyurt.' Dünyanın en büyük gücü ve zenginliği kültürdür. Bunun kıymetini bilmek lazım. Herhangi bir kültürün diğerine üstünlüğü yoktur. Kültürler birbirlerini besler. Sosyal devletin de insanların bu kültürlerini kaynaştırması için böyle etkinlikler yapması gerekiyor. Daha başka festivallerimiz de var. Örneğin, Uluslararası Halk Dansları Festivali yaptık. 35 ülkeden 500 insanı ağırladık. Bir parça da olsa bizi yüreklerinde kendi memleketlerine götürdüler. Bu büyük bir iştir. Dünya ile hemhal olduk. Bir Gençlik Festivali yaptık. Gençlerimiz eğlendi. Bu festivallerimiz devam edecek. Edebiyat ve Sanat Festivali’miz, Kadın Emeğinin Değerlendirilmesi Festivali’miz olacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Beykoz'da 2 kişiyi vuran saldırgan tutuklandı

İstanbul Haberleri Haberleri