Kapalıçarşı esnafından "işgaliye ücretlerine" ışıklı protesto!

Kapalıçarşı esnafı, Fatih Belediyesi'nin işgaliye ücretleri yaptığı zam nedeniyle dükkanlarının ışıklarını kapatarak protesto etmeye başladı.

Fatih Belediyesi tarafından Kapalıçarşı'daki esnafı yakından ilgilendiren işgaliye ücretlerine rekor zam kararı alındı. Çarşı esnafına giden tebligatlar sonrasında kira ücretlerini geçen işgaliye ücretleri için esnaf, ışıklı protesto kararı kaldı.


Her gün dükkanlarının ışıklarını kapatılacak

Kapalıçarşı esnafının dükkan önüne açtığı standlar, belediye tarafından işgaliye ücreti olarak adlandırılıyor. Bu ücret 900 TL'den metrekare başına 8 bin ila 15 bin TL arasında değişkenlik gösterilerek zamlanması esnafların belini büktü.

Kapalıçarşı'daki dükkanların kira ücretlerini geçtiğini iddia eden esnaflar ise, işgaliye ücretleri için Fatih Belediyesi ile uzlaşı sağlanmasını ve makul rakamlar konusunda anlaşmaya varılmasını istiyor.

Esnaflar, işgaliye ücretleri için her dükkana farklı fiyatlar verildiğini bazı dükkanlar için 20 bin TL, bazı dükkanlar için ise 30 bin TL'leri aşan işgaliye ücreti bedelinin istendiğini iddia ederek yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için dükkanlarındaki ışıkları saat 12:00'den itibaren kapatarak protesto etmeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ekim 2024 Dacia Sandero, Duster, Jogger, Spring, Sandero Stepway güncel sıfır model fiyatları kaç bin TL?
O belediyeden üniversiteyi kazanan öğrencilere eğitim desteği
Düğün salonunda başlayan kavga sokağa taştı: Polis havaya ateş açtı

İstanbul Haberleri Haberleri