Kadınlara darp ve taciz skandalıyla gündeme gelmişti: O eğlence mekanı mühürlendi

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir mekanda 3 kadına saldırıda bulunan 2 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Kamuoyunda infiale yol açan olayda söz konusu işletme Beyoğlu zabıtası tarafından mühürlendi.

İstanbul Beyoğlu Karaköy'de bara eğlenmek için giden 3 kadının mekanın sahibi tarafından darp edildiği anlara ait görüntüler sosyal medyada olay oldu. Görüntülerin ardından harekete geçen ekipler 2 saldırganı gözaltına aldı.

Şüpheliler, “kasten yaralama” ve “cinsel taciz” suçlarından adli makamlara sevk edilirken yaşanan yeni gelişmeyi Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney duyurdu. Yapılan açıklamada eğlence mekanının emniyetten gelen yazı doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle Beyoğlu zabıtası tarafından mühürlendiği belirtildi.

İnan Güney konuyla ilgili yaptığı paylaşımda kamuoyunda kadınlara taciz ve darp skandalıyla gündeme gelen mekanın mühürlendiğini paylaştı.

"Huzur ve güvenlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz" mesajını veren Güney, şunları yazdı:

"Kamuoyunda gündeme gelen, içinde ruhsatsız spa da bulunan malum işletme, emniyetten gelen yazı doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle zabıtalarımız tarafından mühürlenmiştir. Beyoğlu, kadınların istediği saatte güvenle gezdiği, kimsenin "o saatte orada ne işin vardı" demeyeceği bir ilçe olarak kalacak. Huzur ve güvenlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz. Duyarlılık ve tepki gösteren esnafımıza, hakkından vazgeçmeyen kadınlara, suçluları yakalayarak adalete teslim eden emniyet güçlerimize ve Beyoğlu'na sahip çıkan tüm komşularımıza teşekkürler."

NE OLMUŞTU?

Olay, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir işletmede yaşandı. İddiaya göre üç kadın Beyoğlu Karaköy'deki bir bara gitti.

Mekanda oturan kadınlar bir süre sonra mekan görevlisinin “Yan masadaki erkekler sizden hoşlanmış, içki ikram etmek istiyorlar” şeklinde skandal teklifiyle karşı karşıya kaldı.

Durumdan rahatsız olmaya başlayan kadınlar ise bunun üzerine hesabı ödeyip mekandan ayrılmak istedi.

Ancak bu kez de mekanı terk etmek isteyen üç kadına olması gerekenden fazla hesap çıkarak 10 bin lira ödenmesi istendi. Üç kadın, hesabı fazla bulmalarına rağmen mekandan ayrılabilmek için 9 bin lira ödemeye razı oldular.

MEKAN SAHİBİNİN SALDIRISINA UĞRADI

Fakat skandallar bununla da bitmedi. Hesabı ödemelerine rağmen mekandan ayrılmasına izin verilmeyen kadınların önleri mekan sahibi tarafından kesildi.

Yine sözlü tacizle karşı karşıya kalan kadınlara mekan sahibi tarafından "Oturun adamlarla işte, hesabı zaten az verdiniz, yollamam sizi..." denildi.

Bu sırada bir kadın mekan sahibinin saldırısına uğrayarak darp edildi. Saldırı anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yaşanan olayın ardından üç kadın mekandan ayrıldı.

2 SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı 25" notuyla yaptığı paylaşımda "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz. Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir" ifadelerini kullandı.

Konuya dair İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise kadın şahısları darp ettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. olduklarının tespit edildiği ve şüphelilerin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Şüpheli şahıslar hakkında yapılan incelemede çeşitli suçlardan M.M.D’nin 13, V.T’nin ise 12 suç kaydı olduğu belirlendi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili şu açıklama olayın meydana geliş sebebi şöyle anlatıldı:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Beyoğlu ilçesi Ömer Avni Mahallesinde bulunan bir eğlence yerinde meydana gelen ve 2 Ağustos 2024 tarihinde bazı medya kuruluşlarında yer alan olayla ile ilgili olarak; olayın meydana geldiği eğlence yerinde, kadın şahısların telefonlarını şarj etmek için bekledikleri sırada, iş yeri çalışanları tarafından hesap getirilerek iş yerinin kapanacağının söylendiği, iş yeri çalışanları ile aralarında telefonu şarj edip biraz daha beklemek için kalma yüzünden çıkan tartışma sonrasında olayın meydana geldiği, başka masadan gönderilen herhangi bir şey olmadığı şahısların beyanlarından anlaşılmıştır.

İncelemelerde; görüntülerde yer alan ve kadın şahısları darp ettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. oldukları tespit edilmiş, tespiti yapılan şüpheliler 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 21.30 sıralarında yakalanarak, gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslar hakkında yapılan incelemede çeşitli suçlardan M.M.D’nin 13, V.T’nin ise 12 suç kaydı olduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler 3 Ağustos 2024 tarihinde kasten yaralama ve cinsel taciz suçlarından adli makamlara sevk edilmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bingöl'de kuvvetli rüzgar iş yerinin önündeki şemsiyeyi uçurdu: Çalışanlar peşinde koştu
Heniyye suikastı nasıl gerçekleşti? İran'dan açıklama: 'İntikamı doğru zaman ve yerde kesinlikle alınacak'
Bakan Fidan yarın Mısır'ı ziyaret edecek

İstanbul Haberleri Haberleri