İstanbul'u doyuruyoruz!

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, TÜRAM'lı kadın üreticilerle bir araya geldi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle TÜRAM'da kadın üreticilerle bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Biz biliyoruz ki Silivri, İstanbul’u, Türkiye’yi doyurabilecek, İstanbul’un gıda ve hayvancılık üssü olabilecek potansiyele sahip. Bu topraklarda dedelerimiz, babalarımız İstanbul’un tüm bamyasını, kavununu, karpuzunu, domatesini, biberini üretiyordu” dedi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Sena Balcıoğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde (TÜRAM) düzenlenen etkinlikte kadın üreticilerle bir araya geldi. Tarımın öneminin her geçen gün arttığını belirten Balcıoğlu, “Değerli kadın çiftçilerimiz, sevgili Silivri sakinleri. Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bugün, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle, siz değerli kadın çiftçilerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi. Atatürk'ün "Çiftçi, milletin efendisidir" sözünü hatırlatan Balcıoğlu, “Atatürk, tarımın ve özellikle kadın emeğinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini güçlendiren en önemli unsurlardan biri olduğunu her fırsatta belirtmiştir. Biz de Büyük Atatürk’ün bize çizdiği bu vizyonla hareket ederek, kadınlarımızın ve çiftçilerimizin her zaman yanında oluyoruz” diye konuştu.

Belediyelere örnek olduk

TÜRAM'ın tarımsal araştırma ve sürdürülebilirlik konusunda öncü bir merkez olduğunu belirten Balcıoğlu, “TÜRAM, 255 dönüm arazi üzerinde tarımsal araştırmanın ve sürdürülebilirliğin merkezi olmuş, ülkemizde birçok belediyeye örnek olmuştur. Burada, katma değeri yüksek ürünler elde ediyoruz. Bu süreç, yerel ekonomimizi güçlendirirken aynı zamanda kültürel mirasımızı da yaşatıyor” dedi. Silivri'nin tarım potansiyeline dikkat çeken Balcıoğlu, “Silivri, İstanbul’un yanı başında tarım vadisi olacak kadar ekilebilir topraklara sahip bir ilçe. Kent tarımı kavramını hayatımıza daha fazla entegre ederek, şehir içinde de sürdürülebilir tarım uygulamalarını artırmalıyız” açıklamasını yaptı.

Bizim için çok kıymetli

Çiftçilere ve tarıma verilen desteğin arttırılacağını ifade eden Bora Balcıoğlu, “Biz biliyoruz ki Silivri, İstanbul’u, Türkiye’yi doyurabilecek, İstanbul’un gıda ve hayvancılık üssü olabilecek potansiyele sahip. Bu topraklarda yaşayan dedelerimiz, babalarımız daha önce İstanbul’un tüm bamyasını, kavununu, karpuzunu, domatesini, biberini üretiyordu. Şimdi bizim bunu değiştirmemiz lazım. Verdiğimiz destekler sayesinde son 4 yılda İstanbul’daki çiftçi sayısı 10 kat arttı. İnşallah bu dönem İBB ile iş birliği içerisinde bu desteği daha da arttıracağız” dedi. Balcıoğlu, “1 tohum eken, 1 fide yetiştiren herkes bizim için çok kıymetli. Çünkü biz, büyük resmi görmek zorundayız; her fide, her tohum, Silivri’mizin ve Türkiye’mizin kalkınmasına katkıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: 3 sivil ile 1 komiser daha gözaltına alındı

İstanbul Haberleri Haberleri