İstanbulspor Çaykur Rizespor'u konuk edecek

Trendyol Süper Lig'de 31'inci hafta bugün başlıyor. Günün ilk mücadelesinde İstanbulspor ve Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. İki ekibin kozlarını paylaşacağı zorlu randevusuna dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Milyonlarca futbol severin ilgiyle takip ettiği Trendyol Süper Lig, 31'inci hafta maçlarıyla sürüyor. Haftanın açılışı İstanbul'da yapılacak. Puan sıralamasının son sırasında bulunan İstanbulspor evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Sarı siyahlılar kazanacağı 3 puanla birlikte sezona iyi bir veda edebilmek amacında. Karadeniz temsilcisi ise Avrupa kupalarına katılmak adına önemli bir adım atmayı hedefliyor. İstanbulspor Çaykur Rizespor maçına dair detaylar haberimizde yer almaktadır.

İstanbulspor Çaykur Rizespor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'in 31'inci haftasında oynanacak olan İstanbulspor Çaykur Rizespor maçı saat 17.00'de başlayacak. Kritik sınav Bein Sports 1'den canlı yayınlanacak.

İstanbulspor Çaykur Rizespor maçı öncesi son durum

İki güçlü ekibin karşı karşıya geleceği maç öncesinde ev sahibi İstanbul 30 haftada 13 puan ve -33 averajla son basamakta bulunuyor. Mavi yeşilliler ise 42 puanla 4'üncü sırada yer alıyor.

İstanbulspor Çaykur Rizespor maçı öncesi istatistikler

  • Çaykur Rizespor'u konuk ettiği dört Süper Lig maçının üçünü kazanan İstanbulspor, tek mağlubiyetini rakibini ağırladığı son karşılaşmada aldı (Eylül 2004; 0-3).
  • İstanbulspor ile oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Çaykur Rizespor (3G 1B), tek puan kaybını kalesinde gol gördüğü tek karşılaşmada yaşadı (Şubat 2005; 1-1).
  • Süper Lig'e bu sezon yükselen takımlarla oynadığı maçlarda en az puan toplayan takım, çıktığı beş karşılaşmada sadece 1 puan biriktirebilen İstanbulspor (1B 4M).
  • İstanbul takımlarıyla oynadığı son dört Süper Lig maçını toplam 17 gol yiyerek kaybeden Çaykur Rizespor, sezonun ilk yedi karşılaşmasında 13 puan toplamıştı (4G 1B 2M).
  • Süper Lig'de devam eden en uzun galibiyet hasretinin sahibi olan (9 maç) ve son iki maçını kaybeden İstanbulspor, Osman Zeki Korkmaz'ın göreve geldiği ocak ayından bu yana üst üste üç karşılaşmayı puansız geçmiyor.
  • Deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçını kazanamayan (3B 8M) ve son beş karşılaşmayı kaybeden Çaykur Rizespor, 2024 takvim senesinde dış dahada puan toplayamayan tek takım konumunda.
  • Bu sezon ilk golü attığı Süper Lig maçlarında en fazla mağlup olan takım İstanbulspor (3G 3B 5M). Kalesinde açılış golünü gördüğü karşılaşmalarda Çaykur Rizespor'dan (15 puan; 4G 3B 10M) daha fazla puan toplayan tek ekip ise Fenerbahçe (19).
  • Florian Loshaj, Süper Lig'de forma giydiği son beş maçta İstanbulspor'un attığı üç golü de kaydeden isimdi (Kasımpaşa, Ankaragücü & Gaziantep FK).
  • Son iki Süper Lig maçında birer gol atan Ibrahim Olawoyin, üç maçlık bir seriyi en son yine Çaykur Rizespor formasıyla 1. Lig'de yakaladı (Şubat-Mart 2023).
  • Çaykur Rizespor'un Gaziantep FK ile oynadığı maçta oyuna sonradan girip 1 gol atan ve 1 asist yapan Altin Zeqiri, Lomana Lua Lua'dan (Nisan 2014 vs Konyaspor) bu yana Karadeniz ekibinin formasıyla bunu başaran ilk oyuncu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hırsızın hazin sonu: Çarşaflarla balkondan inerken düşüp öldü
Baba vahşeti! 2 çocuğu ile kendisini vurdu: 1 ölü, 2 yaralı
TRT Tuna Kiremitçi'nin seçim sevincini kaldıramadı, programını iptal etti

İstanbul Haberleri Haberleri