İstanbul'da okul servislerine denetim

2024- 2025 Eğitim Öğretim döneminin başlaması ile birlikte servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirildi. Maltepe ve Beyoğlu'nda yapılan denetimlerde evrakları eksik olan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Yeni Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması ile birlikte Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince servis araçlarının denetimlerine ağırlık verildi. Maltepe D-100 Karayolu'nda ve Beyoğlu Meclis-i Mebusan Caddesi'nde yapılan denetimlerde, servis araçlarında şoförlerin ve öğrencilerin kemer takıp takmadıkları kontrol edildi. Araçlarda evrak kontrolü ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Sürücüler, kurallara uymaları konusunda uyarıldı. Maltepe'deki sivil ekiplerinde katıldığı denetimlerde bir servis minibüsünün camlarının filmli olması ve jant oranının uygun olmaması nedeniyle sürücüye 2 bin 162 lira cezai işlem uygulandı.

Maltepe'deki denetimde durdurulan servis şoförü Kemal Ceylan, "Dikkat edilmesi lazım. İşimize dikkat edip özen gösteriyoruz. Her şeyimiz tam. İnsanların dikkatsiz olması, aşırı hız yapmaları, kurallara uyduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz. Önemli olan kurallara uymak. Denetimlerin artması güzel bir şey" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ümraniye’de okul kantinlerinde hijyen ve sağlık denetimi
Sanat Sokağı'ndaki Sahaflar Çarşısı, 15 Eylül'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak
Tanju Özcan'dan AK Partili isme: Yedi gölün beşini alacakmış, üçün birini bile alamaz

İstanbul Haberleri Haberleri