İstanbul'da ne zaman kar yağacak? İşte o tarih...

Milyonların yaşadığı ve bu sene bir hayli mahrum kaldığı karla ilgili olarak açıklama geldi. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte detaylar...

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da kar şu ana kadar yağsa da çok cılız kaldı ve uzun süre etki gösteremedi. Ocak ayının sonlarına gelindiği günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada yağışların etkili olacağı dile getirilerek ne zaman yağacağı duyuruldu. Detaylar haberimizde yer alıyor.

İstanbul'da ne zaman kar yağacak?

AKOM'un verilerine göre İstanbul'da bu hafta sonu kar yağışı bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın zaman zaman kara dönüşeceği bildirildi. Cumartesi öğle saatlerinden itibaren 8-10 derece düşecek sıcaklıklar, pazar sabah saatlerine kadar devam edecek. Bugün adeta kendini toplayacak olan hava 17 dereceye kadar çıkacak ve tertemiz bir hava etkili olacak. Ancak aralıklarla da yağmur bekleniyor. Pazar sabah saatlerine kadar görülecek yağışların şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olabileceği öngörülüyor.

PROF. DR. ŞEN'DEN UYARI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bugün Marmara ve Kuzey Ege'de lodos öğlen azalır. Sıcaklıklar yükselmeye devam. Trakya İstanbul Marmara'nın güney ve doğusunda bugün ve yarın, Antalya'nın doğusu, Osmaniye, Hatay, Ankara, Bursa, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde bugün kuvvetli yağmur var su baskını yapabilir.

İstanbul parçalı bulutlu, aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel kuvvetli olabilir. 17C. Yarın sabah rüzgar kuzeye dönüyor sıcaklık azalıyor, yağmur kuvvetleniyor. Pazar 7, Pazartesi 5 C. Pazartesi İstanbul'da karla karışık yağmur görülebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Avukat, 14 yaşındaki oğlu tarafından 20 yerinden bıçaklandı: Cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı
Türkiye’nin ilk astronotu dünya basınında

İstanbul Haberleri Haberleri