İstanbul’da denize girilebilecek en güzel plajlar

İstanbul’da denize girilebilecek en güzel plajlar

Yaz ayının kendini iyiden iyiye hissettirdiği günlerde İstanbul’da yaşayan ve tatile gidemeyenler için denize girebilecekleri birçok plaj bulunuyor. Geniş kumsal, farkı imkanları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken plajlar megakentte deniz keyfi yapmanızı sağlıyor. Peki İstanbul’da bulunan en güzel plajlar hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? İşte yanıtı…

İstanbul, hem Marmara Denizi'nin kıyısında hem de Karadeniz'e kıyısı olan bir şehirdir, bu nedenle birçok farklı deniz ve sahil alanına sahiptir. Özellikle yaz aylarında, İstanbul'da yaşayan insanlar ve şehre gelen ziyaretçiler denize girmek için plajları tercih ederler. Kentin hem Anadolu hem de Avrupa yakalarında birçok plaj ve sahil alanı bulunur.

Bu plajlardan bazıları daha kalabalık ve popülerken, bazıları ise daha sakin ve doğal güzelliklere sahiptir. Siz de kendi hoşlandığınız özelliklere uygun sahil alanlarını keşfederek Marmara Denizi ve Karadeniz’in keyfini çıkarabilir, ailenizle serin sularda eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz.

İşte sizler için derlediğim İstanbul’da denize girilebilecek önde gelen sahil alanları:

  • Şile Sahili: İstanbul'un kuzeydoğusunda yer alan Şile, sahip olduğu uzun kumsallar ve temiz deniziyle popüler bir deniz destinasyonudur. Şile’de denize girerken havanın konumuna ve dalgaların şiddetine mutlaka özen göstermelisiniz.
  • Kilyos Plajları: Kilyos, İstanbul'un kuzeyinde, Karadeniz kıyısında bulunan bir bölgedir. Birçok özel plaja ev sahipliği yapan Kilyos, İstanbul’un popüler deniz destinasyonları arasında yer alır.
  • Ağva: İstanbul'a yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Ağva, doğal güzellikleri ve temiz denizi ile bilinir. Öte yandan Ağva birçok butik otel ve konaklama seçeneği ile hafta sonu tatillerinin de göz bebeği durumundadır.
  • Büyükçekmece Sahili: İstanbul'un batısında bulunan Büyükçekmece ilçesinde de denize girilebilecek birçok alan bulunur. Büyükçekmece Sahili geniş kumsalı ve zengin olanakları ile bu alternatiflerin başında gelirken, Güzelce ve Mimar Sinan sahilleri de denize girmek isteyenleri konuk eder.
  • Caddebostan Plajı: İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Caddebostan Plajı, şehir merkezine yakın olması nedeniyle popülerdir. Plajda duş, tuvalet gibi olanaklar bulunmaktadır.
  • Florya Plajı: Avrupa Yakası'nda Bakırköy sahilinde bulunan Florya Plajı, İstanbul'un en bilinen en meşhur plajlarından biridir. Merkezi konumu, toplu taşıma araçlarına yakınlığı ile özellikle hafta sonları dolup taşar.
  • Suadiye Plajı: Anadolu Yakası'nda bulunan Suadiye Plajı, İstanbul'un popüler plajlarından biridir. Kısa süre önce yenilenerek yeniden hizmete açılan plajda şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklar mevcuttur.

Hijyen ve güvenliğe dikkat!

Öte yandan İstanbul’da denize girmeden önce; sahilin temizliğine, güvenliğine, havanın durumuna ve suyun kalitesine dikkat etmenizi öneririm. Ayrıca denize girmeden önce kaliteli bir güneş kremi sürmeyi de ihmal etmeyin! Şimdiden iyi yüzmeler…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ayasofya Meydanı'nda 'Say Stop' eylemi: 'Sessiz kalma soykırıma ortak olma'
Bayrampaşa'da sabah saatlerinde korkutan fabrika yangını!
Kayseri'de düşen uçakta şehit olan pilotlara veda: Son yolculuklarına uğurlandılar

İstanbul Haberleri Haberleri