İstanbul'da Ağustos ayının ilk iki haftasında yeniden kavurucu sıcaklar etkili olacak!

İstanbul'da geçtiğimiz hafta etkili olan ve yurt genelinde milyonlarca kişiyi bunaltan sıcak havalar tekrar etkili olacak.

İstanbul'da yaklaşık iki hafta süren ve gündüz yakan kavurucu güneşin yanı sıra gece saatlerinde de yoğun nem oranıyla uyutmayan sıcaklıklar yeniden geliyor. Megakentte havanın serinlemesiyle rahat ve keyifli günler yaşanırken hava durumu tahminleri ile bilinen Hava Forum sitesinden sıcaklık artışı uyarısı geldi.

Hava Forum'un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı uyarılarda İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde Ağustos ayının ilk iki haftasında Afrika sıcaklarının yanı sıra Arabistan Basra üzerinden de sıcaklıklar etkili olacak. Aşırı sıcak günlerin yanı sıra yüksek nem oranı yeniden görülecek.

Afrika ve Arabistan'dan gelen sıcak hava dalgasına poyraz müjdesi!

İstanbul'da kimilerini günlerdir uyutmayan sıcaklıklar Ağustos ayının ilk iki haftasında yeniden görülmesi tahminleri üzerine nispeten sevindiren bir gelişme yaşandı. Buna göre yapılan açıklamaya ek olarak İstanbul ve Marmara genelinde Ağustos ayının ilk günlerinde poyraz etkili olacak. Kavurucu sıcaklıkların etkisini poyrazdan esecek rüzgar, az da olsa nefes aldıracak.


İstanbul'da Ağustos 2024 ayında termometreler kaç dereceye ulaşacak?

İstanbul'da aşırı sıcak ve nem uyarısı yağan meteoroloji uzmanlarının uyarısının ardından gözler sıcaklık tahminlerine çevrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'nin haftalık tahminlerine göre Ağustos ayında İstanbul'da sıcaklıklar 32-34 derece civarında ölçülecek. Son derece sıcak geçecek günlerde rüzgarın ise saatte en yüksek 20 km hıza ulaşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri