İstanbul'da 30 yaşında öğrenci olmak

Mega kent İstanbul'da öğrenci ulaşım kartlarında tekrar bir revizyona gidildi. 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe giren yasa 30 yaş ve üzeri öğrencilerini ilgilendiriyor.

İstanbul'da öğrenci olarak üniversite eğitimine devam eden öğrencilere verilen sosyal haklardan biri de indirimli ulaşım hakkı. Ancak yeni yönetmelikte artık bu hak 30 yaşında ve üniversiteye devam eden öğrencileri kapsamayacak.

Genç akademisyenler ne yapacak?

Yönetmelikte, '30 yaş ve üzeri öğrenciler 30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde yeni bir revizyon yapıldı. Buna göre 30 yaş ve üstü öğrenciler 18 lira ödeyecek.

Ancak bu karara da bir çok eleştiri ve itiraz geldi. Özellikle kadın öğrenciler bu yasanın kendilerinden muaf tutulması gerektiğini vurgularken akademik kariyer yapan öğrencilerde bu konu da yetkililerden yönetmeliğin tekrar düzenlemesiyle ilgili görüşlerini bildirdi. Yönetmelik yürürlüğe girdiğinden beri Alo 153 çağrı merkezine de birçok bildiri geldi.

İBB' den henüz konu ile ilgili yazılı bir açıklama gelmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da bedava karpuz kuyruğu, vatandaşlar akın etti
Bidonları hazırlayın! İSKİ açıkladı: 15 Ağustos 2024 Perşembe günü 10 ilçe akşama kadar susuz kalacak!

İstanbul Haberleri Haberleri