İstanbul’da 2 Haziran Pazar günü ulaşım ücretsiz mi, kimlere bedava, hangi saatler arasında 2024?

İstanbul’da LGS ve YDUS sınavlarının yapılacağı 2 Haziran 2024 Pazar günü ulaşımın bedava olup olmayacağı merak konusu oluyor…

Milyonlarca öğrenci ve velinin heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) bu pazar gerçekleştirilecek. 2 Haziran Pazar günü yapılacak sınavlar öncesinde megakent İstanbul’da bir dizi önlem alınırken, ulaşımda yapılacak değişikliklerin detayları da açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da 2 Haziran 2024 Pazar günü LGS ve YDUS sınavlarına katılacak öğrencilere ve sınavlarda görev yapacak eğitim personeline ulaşım ücretsiz olacak.

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahibi olan kişiler 2 Haziran Pazar günü İBB’ye bağlı ulaşım araçlarından ücretsiz faydanalanacak.

İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarından yalnızca öğrenciler ve öğretim görevlileri yararlanabilecek. Ücretsiz toplu taşıma hizmetinden faydalanmak isteyenlerin sınav belgelerini veya görevli belgelerini ilgili personele göstermeleri gerekiyor.

2 Haziran Pazar günü belirlenen şartları taşıyan kişiler için; Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları ücretsiz olarak hizmet verecek.

İstanbul’da sınav nedeniyle yapılacak ücretsiz ulaşım hizmeti sınav saatinden 2 saat önce başlayacak ve sınavın bitiminden itibaren 2 saat süreyle geçerli olacak.

Öte yandan sınavlar nedeniyle; İETT Avrupa yakasında 23 hatta 28 ek sefer, Anadolu yakasında 47 hatta 86 ek sefer olmak üzere toplam 114 ek sefer planlarken, Şehir Hatları normal seferlere ek olarak 06.45 Bostancı ve 07.20 Büyükada kalkışlı seferler düzenleyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

02 Haziran 2024 Pazar İstanbul Elektrik Kesintisi, hangi ilçelerde kesintiler olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yumuşama' mesajı: 'Kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz'
Kaçırıldığı iddiası gündemde: Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliği sessizliğe büründü

İstanbul Haberleri Haberleri