İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Uzman isimler açıkladı! İstanbul'a kar geliyor mu?

Sonbahar aylarının gelmesi ve kışa yaklaşılmasıyla beraber İstanbul'da ne zaman kar yağacağı merak ediliyor. Pek çok kişi megakentte kar yağışının olacağı günü sorguluyor. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte uzman isimlerin açıklaması...

Uzmanlar Ekim ayının sıcaklık bakımından mevsim ortalamasının üstünde seyredeceğini açıklarken, İstanbul'da ne zaman kar yağışı olacağı merak ediliyor. Ekim ayının gelmesiyle beraber kış ayları da yaklaştı. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Uzman isimlerden olan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof.Dr. Şen, "Ekim ayında o şekilde geçecek gibi görünüyor. Sıcaklık tahmini bu şekilde yapmıştık zaten bu sene, sonbahar sıcak geçecek ortalamanın üzerinde. Yağışın biraz canlanacağını tahmin ediyorum ancak çok fazla canlanmadı yağışlar." şeklinde konuştu.

Şen, ayrıca "Kışa bakacağız kış, bu sene La Nina’lı bir kış geçireceğiz. Dolayısıyla sıcaklıklar, aşırı sıcaklıklar olmayacak bu sene. Yağışlarda da biraz, geçen seneye göre biraz daha fazla olacak gibi görünüyor. Tarımsal açıdan bunu da söyleyelim." diyerek çok sıcak bir kış yaşanmayacağını belirtti.

İstanbullular kar yağışının ne zaman olacağını merak ediyor.

İstanbul'daki kar yağışı hakkında da konuşan Prof.Dr. Şen,"Kar yağacak mı? Evet, yani Anadolu'ya kar yağacak, geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha iç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz. İstanbul'da kar yağacak mı? Tabi en önemli soru bu. Neden önemli? Çünkü İstanbul'da 20 milyona yakın insan yaşıyor. O yüzden İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor." dedi.


Şen ayrıca "Sıcaklıklar ekim ayında da yüksek geçecek." dedi ve Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığının İstanbul'da görüleceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İlkokulda 8 yaşındaki çocuğa sözlü ve fiziksel taciz: Temizlik görevlisi tutuklandı

İstanbul Haberleri Haberleri