İstanbul Valisi Davut Gül, 'müjde' diyerek duyurdu: 'Okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi'

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’da eğitim-öğretimin devam ettiği okulların tamamının depreme dayanıklı hale getirildiğini açıkladı. Gül "Tüm yavrularımız depreme dayanıklı okullarda, güvenle eğitimlerine devam edecektir." dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, yıkılıp yeniden yapılan Fatih Hattat Rakım Ortaokulu’nda incelemelerde bulunup İstanbul’daki okullarda devam eden yeniden yapım ve güçlendirme çalışmalarındaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Yıkılıp yeniden yapılan Fatih Hattat Rakım Ortaokulu’nu ziyaret eden Gül, burada yaptığı açıklamada 1433 okulun 1301’i yıkılıp yeniden yapılma ya da güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildiğini açıkladı.

Öte yandan "Tüm İstanbul’umuzla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum" diyen Gül, İstanbul'da eğitim-öğretimin devam ettiği okulların tamamının depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.

Gül şunları söyledi:

"2006 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla bu 1433 okulun 1301’i yıkılıp yeniden yapılma ya da güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.

Bu okulların bin 433'ünün 'riskli yapı' grubunda olduğu tespit edilmişti. 2006 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla bu bin 433 okulun bin 301’i yıkılıp yeniden yapılma ya da güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi

811 okulumuz da güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi. Kalan 132 okulumuzsa boşaltılmış ve öğrencilerimiz güvenli okullara nakledilmişti. Büyük bir mutlulukla belirtmek isterim ki aralıksız devam eden çalışmalar sonucunda son bir yılda 34 okulumuz daha depreme dayanıklı hale getirilmiş ve eğitim-öğretime kazandırılmış oldu. Bu okullarımızın 20’si yıkılıp yeniden yapılmak suretiyle, 14’üyse güçlendirme yoluyla depreme karşı dayanıklı hale getirildi.

"Tüm İstanbul’umuzla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum"

İstanbul'umuz, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na bir önceki yıla göre toplam 34 okul kazanmış olarak başlayacak. Binlerce evladımız, güvenle bu okullarımızda ders başı yapacak. Bizler de evlatlarımızın güvende oldukları okullarda eğitim görmesinin mutluluğunu yaşayacağız

Tüm İstanbul’umuzla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. İstanbul’umuzda eğitim-öğretimin devam ettiği okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirilmiştir. Yani tüm yavrularımız depreme dayanıklı okullarda, güvenle eğitimlerine devam edecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bahar ve Nihal Candan kardeşler ilk kez hakim karşısında: Birbirlerine kalp işareti yaparak moral verdiler
Mersin'de 50 milyon liralık çalıntı araç operasyonu: Türkiye'den Suriye ve Irak'a götüreceklerdi
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: PKK'ya ait 20 hedef vuruldu

İstanbul Haberleri Haberleri