İstanbul Sultanbeyli'de sokağa çıkanlara seslenen polis: 'Böyle milliyetçilik olmaz, örgütten beter oldunuz'

Kayseri'de çocuğun taciz edilmesiyle başlayan ve sonrasında Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyonu ile Türk askerinin kontrol atlında tuttuğu bölgelerde çıkan olaylarla devam eden gerilim sürüyor. Sultanbeyli'de de sokağa çıkan gruba polis tepki gösterdi.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddialarının ardından Suriyeli göçmenlere yönelik protestolar sürüyor.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu şahsın 7 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunması kenti ayağa kaldırmış ve halkı sokağa dökmüştü. Kalabalık grup araçları ters çevirirken yabancı uyruklu vatandaşlara ait bazı iş yerlerini ise ateşe vermişti.

Ancak Kayseri'deki taciz iddiası sonrası başlayan olaylar, Suriye'de Türk bayrağına ve Türk TIR'larına yapılan çirkin saldırıyla devam etmesiyle bir ilde sınırlı kalmadı ve birçok kentte yayılarak devam etti.

Kayseri'nin yanı sıra Hatay, Gaziantep, Konya, Adana'da bir grup vatandaş Türk bayraklarıyla sokağa döküldü. Hatay'da mülteciler aleyhine sloganlar atılırken Suriyelilere ait bazı işyerleri ateşe verildi. Gaziantep'te de benzer görüntüler yaşandı. Ellerinde Türk bayrakları ile sokağa çıkan vatandaşlar, sloganlar atarak Suriyelilere ait bazı iş yerleri ve araçlara zarar verdi.

İstanbul'da da benzer görüntüler

İstanbul Sultanbeyli'de de sokağa çıkan bir gruba polis müdahale etti. Gençlere seslenen polis “Böyle milliyetçilik olmaz. Askerimiz gereğini yapar. Örgütten beter oldunuz. Milliyetçiliğin ağası da paşası da benim, girmeyin. Provokasyon yapmayın.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Güvenlik kaynakları açıkladı: Provokatif eylemlerde bulunanlar yakalandı
Bir ilde ormanlara girişler Ekim'e kadar yasaklandı: Uymayanlara adli ve idari işlem
11 kişi yaralanmıştı: İzmir metrosundaki yürüyen merdiven faciası kamerada

İstanbul Haberleri Haberleri