İstanbul merkezli 12 ilde 'Kuyu-4' operasyonu: 4 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu madde ticari yapmak ve suçtan elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 4 suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası uyuşturucu madde ticari yapmak ve suçtan elde edilen suç gelirlerinin aklanmasına yönelik 4 ayrı organize suç örgütüne yönelik yapılan Kuyu-4 operasyonunda elebaşlarının yakalandığını paylaştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkari, Mardin, Van ve Balıkesir’de “KUYU-4” operasyonları düzenlendi.

4 ayrı suç örgütü elebaşlarının yakalandığını duyuran Yerlikaya, Operasyonda şüphelilere ait toplam değeri 11 Milyar lira olan 200 taşınmaz malvarlığına, 85 motorlu araca, 30 şirkete ait ortaklık paylarına ve bütün bankacılık varlıklarına el konulduğunu bildirdi. Öte yandan operasyonlar sonucu 13 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek, 3 para sayma makinesi, çok miktarda döviz, Türk Lirası ile çok sayıda altın ve ziynet eşyasının ele geçirildiği paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından suç örgütlerinin elebaşlarına yönelik detayları şöyle paylaştı:

Elebaşılığını Mert (Orhan) Ünğan’ın yaptığı Uyuşturucu Suç Örgütü üyesi şüphelilerin; Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden ülkemize ve Avrupa ülkelerine kokain, eroin ve skunk naklettikleri, Örgüt içerisinde yönetici pozisyonunda bulunan E.D. isimli şüphelinin özellikle Balkan ülkelerinden ülkemize getirilen skunk ve orta doğu ülkelerinden temin edilen eroinden sorumlu olduğu, A.N., S.İ., E.Ş., L.T., Ö.A., T.A., M.A.A., İ.A., isimli yöneticilerin tüm saha operasyonlarını yönettikleri, yönettikleri suç örgütünün ülkemiz ve farklı ülkelerde ele geçirilen 2 ton 457 kg uyuşturucu maddeden sorumlu oldukları ve Uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen suç gelirlerinin otelcilik, turizm, kuyumculuk, döviz büroları ve inşaat sektörlerinde akladıkları tespit edildi.

Elebaşılığını İbrahim Kurtar’ın yaptığı ve ülkemizde “Kurtar” grubu olarak bilinen Uyuşturucu Suç Örgütü üyesi şüphelilerin; Başta ülkemiz olmak üzere özellikle Avrupa ülkelerine nakledilen eroin sevkiyatlarında önemli faaliyetleri olduğu, Rusya ve Hollanda’da ele geçirilen 372 kg eroinden sorumlu oldukları, Bu kapsamda S.K., Z.K., E.P., M.T., M.T., isimli örgüt yöneticilerinin saha operasyonlarında aktif olarak rol aldıkları tespit edildi.

Elebaşılığını Aydın Razaki’nin yaptığı Uyuşturucu Suç Örgütü üyesi şüphelilerin; Elebaşı Aydın Razaki’nin orta doğudan temin edilen eroini Avrupa ülkelerine pazarladığı, transfer ettiği ve yurt dışında bulunan kendisine ait kumarhaneler aracılığıyla akladığı, Güney Amerika ülkelerinden temin edilen kokaini Avrupa ülkelerine, Avrupa ülkelerinden temin edilen ecstasynin ise ülkemize sevk edilmesinden sorumlu olduğu, M.K., E.Y., V.C., T.D., isimli şahısların da aralarında olduğu suç örgütünün İran ve Polonya’da ele geçirilen toplam 490 kg eroin ve ülkemizde ele geçirilen 100 bin adet ecstasy sevkiyatını yaptıkları tespit edildi.

Elebaşılığını Recep Özyıldız’ın yaptığı Uyuşturucu suç örgütü üyesi şüphelilerin; Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda yapılan bir operasyonda ele geçirilen 51 kg eroinden sorumlu oldukları tespit edildi.

Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin Duası Sizinle" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 bakanlarını kabul etti
D-8 Bildirisi'nde Gazze mesajı: Derhal, kalıcı ve koşulsuz ateşkes sağlanmalı
Ankara'yı yine sağanak vurdu: Yol ulaşıma kapandı, metro istasyonunu su bastı

İstanbul Haberleri Haberleri