İstanbul Havalimanı’nda 20 bin adet sülük yakalandı

Rusya'dan İstanbul Havalimanı'na gelen bir yolcunun valizlerinde yapılan kontrollerde, valizin içinde 20 bin adet canlı tıbbi sülük ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, 29 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza ekipleri, Rusya'dan İstanbul Havalimanı'na gelen yabancı uyruklu yolcudan şüphelendi. Yolcunun valizleri gümrük ekipleri tarafından X-Ray cihazında arandı. Yapılan kontrollerde bir valizin içinde canlı tıbbi sülükler tespit edildi. Bunun üzerine gümrük ekipleri durumu Arnavutköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerine bildirildi.

Sülüklere el konuldu

Yapılan incelemede Rusya vatandaşının, CITES (Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme) kapsamında korunan canlı tıbbi sülükleri ülkeye yasadışı sokmaya çalıştığı tespit edildi. Şahsın CITES belgesi ibraz edememesi üzerine, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanun'u kapsamında 19 kilogram ağırlığında ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülüğe el konuldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından bu sülüklerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildi ve usulüne uygun yöntemlerle bertaraf edildi. Tıbbı sülükleri yasadışı yollarla ülkeye sokmaya çalışan Rus vatandaşına ise 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

05 Eylül 2024 İSKİ İstanbul su kesinti listesi: 9 mahalle saatlerce susuz kalacak!

İstanbul Haberleri Haberleri