İstanbul güncel baraj doluluk oranları 17 Temmuz 2024 Çarşamba İSKİ

İstanbul’da yaşanan sıcak ve nemli hava, barajlardaki su seviyesini etkiledi mi? İstanbul barajlarındaki son durum ne? İşte İSKİ’nin son açıkladığı rakamlar…

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) günlük olarak açıkladığı İstanbul barajlarındaki doluluk oranları özellikle yaz aylarında daha fazla merak ediliyor. Kuraklık sorunu yaşamak istemeyen megakentliler, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki son doluluk oranlarını araştırıyor. Peki 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü İstanbul’daki barajların doluluk oranları ne? En yüksek ve en düşük su seviyesine sahip barajlar hangileri? İşte İSKİ’nin en güncel verileri…

İşte güncel doluluk oranı

İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı verilere göre, İstanbul’da 17 Temmuz Çarşamba günü barajların toplam doluluk oranları yüzde 63,55 olarak ölçüldü.

Bahar aylarında yüzde 80’lerin üzerindeki olan rakamların yaz aylarının gelişiyle birlikte düşüşe geçtiği görülürken, doluluk oranlarının geçtiğimiz yıla kıyasla oldukça yüksek oluşu da dikkatlarden kaçmadı. Geçtiğimiz yıl 17 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul’daki barajların toplam su seviyesi yalnızca yüzde 41,12 seviyelerindeydi.

En dolu baraj hangisi?

17 Temmuz 2024 Çarşamba tarihinde İSKİ’nin açıkladığı rakamlar incelendiğinde, İstanbul’da en yüksek su seviyesine sahip barajın yüzde 76,05’lik oranla Terkos Barajı olduğu görüldü. Öte yandan, kente su sağlayan barajlar arasında en az su seviyesine sahip baraj ise yüzde 32,60’lık doluluk oranı ile Alibey oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri