İstanbul Fikirtepe'de işçilerin kirli yemek isyanı: Masa ve sandalyeleri dağıttılar

İstanbul Fikirtepe'de bir şantiyede çalışan işçiler, yemeklerin kirli tabldotlarda verilmesi nedeniyle yemekhanedeki masa ve sandalyeleri dağıttı.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Fikirtepe'de bir şantiyede, işçiler yemeklerden böcek çıkmasını ve kötü çalışma koşullarını protesto etmişti.

Öğle yemeği sırasında bir araya gelen işçiler, yemeklerinde böcek çıktığını ve şantiyedeki yaşam koşullarının kötü olduğunu iddia ederek büyük eylem gerçekleştirmiş ve işçiler tepkilerini göstermek için yemekhanede bulunan masaları devirip sandalyeleri fırlatmıştı.

Görüntüler değişmedi

Yaşanan olay sonrasında görüntüler yine değişmedi. Yemeklerin kirli tabldotlarda verilmesine karşı çıkmak ve kendilerine reva görülen bu düzeni değiştirmek için araya gelen işçiler, yemekhanedeki masa ve sandalyeleri dağıttı.

Seslerini gösterdikleri tepkileriyle duyurmaya çalışan işçiler, yemekhaneyi savaş alanına çevirdi. Bir kısım işçiler, ortalığı birbirine katarken diğer işçilerin de alkışlarla, ıslıklarla destek verdiği görüldü.

Umut Sendikası (Umut-Sen) tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "İşçilerin sesini ya duyacaksınız, ya duyacaksınız! Fikirtepe Şantiyeler havzasında yüklenici firmanın Ilgın İnşaat olduğu şantiyede çalışan işçiler yemeklerin kirli tabldotlarda verilmesi nedeniyle yemekhanede eylem yaptı." ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Etiyopya'da heyelan faciası: Onlarca kişi hayatını kaybetti
11. Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda Ömür Gedik sahneye çıkacak
İstanbul Esenyurt'ta ilginç olay: Kurye tuvaletini yaptığı asansörde mahsur kaldı

İstanbul Haberleri Haberleri