İstanbul ekim 2024: Kültür, sanat ve müzik dolu bir ay

İstanbul’da ekim ayında çeşitli etkinlikler sanatseverleri ve müzik tutkunlarını bekliyor. Çeşitli etkinlikler İstanbul'un her bölgesinde ziyaretçilerini bekliyor. Sagopa Kajmer, Emir Ersoy, Frida Kahlo ve daha fazlası haberin detayında...

İstanbul'da özellikle sonbaharın gelmesiyle etkinliklerde artış başladı. Şehrin her noktasında çeşitli kültür, sanat ve konser etkinlikleri görmek mümkün. İşte ekim ayında İstanbul'da değerlendireceğiniz etkinlikler:

İstanbul Kültür Yolu Festivali

Şehirde 500’den fazla etkinlikle devam eden bu büyük kültür festivali, özellikle Frida Kahlo’nun eserlerinin sergilendiği “Frida Kahlo’nun Günlükleri” sergisiyle dikkat çekiyor. Sergi, 26 Ekim’e kadar Grand Pera’da ziyaret edilebilir.

Sagopa Kajmer Konseri

Türk rap müziğinin önemli ismi Sagopa Kajmer, 13 Ekim’de Maximum UNIQ Açıkhava’da sevenleriyle buluşuyor. Kağıt Kesikleri albümünden parçalar ve eski hitlerini seslendirecek.

Emir Ersoy “Cuban Classics”

Küba ve Latin Amerika’nın klasik ezgilerini yorumlayan bu müzik projesi, 11 Ekim’de Zorlu PSM’de sahne alacak. Grammy ödüllü müzisyenlerin eşlik edeceği bu konser kaçırılmamalı.

Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali

11-13 Ekim tarihleri arasında Maltepe’de düzenlenecek olan bu etkinlikte konserler, paneller ve geleneksel Alevi müziği ve danslarıyla dolu bir program sizleri bekliyor.

Pınar Yoldaş’ın “Evrimsel Form” Sergisi

Ekavart Gallery’de bilim, teknoloji ve sanatın kesiştiği eserlerle dolu bu sergi, 31 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

Mutlaka ekim ayında İstanbul'da bu ekinliklerden birini görmelisiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri