İstanbul Beylikdüzü'nde sokak hayvanlarına 'ötenazi' protestosu

İstanbul Beylikdüzü'nde bir grup vatandaş hayvanlara ötenazi yapılmasını içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı eylem yaptı.

AK Parti tarafından hazırlanan ve sokak köpeklerinin 'uyutulmasını' öngören yasa tasarı 31 Mart yerel seçimlerinden sonra gündeme gelmişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından hayati tehlike oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan yeni düzenlemede hayvanlara ötanazi yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalar sürüyordu.

Nitekim geçtiğimiz günlerde de tepkilere neden olan sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Buna göre hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilenler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Bu hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılacak.

Beylikdüzü'nde hayvanseverler eylem yaptı

İstanbul Beylikdüzü'nden de bir araya gelen hayvan hakkı savunucuları Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki göstererek eylem yaptı.

Söz konusu yasa teklifine tepki gösteren vatandaşlar Sezen Aksu Parkı'nda buluşarak "Sokak hayvanları sahipsiz değildir", "Güldüren değil yaşatan yasa istiyoruz" başlıklı pankartlar taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mecidiyeköy'de bir araya gelen grup Filistin'e destek eylemi düzenledi
Bağcılar’da yüksek sesle müzik kavgası kanlı bitti: Sokak ortasında vuruldu
İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik akımı faciası: Gözaltı sayısı 33'e yükseldi, 2 kişi aranıyor

İstanbul Haberleri Haberleri