İstanbul Barosu'ndan Bakan Tunç'a 'Diamond Tema' tepkisi: Yaptığı paylaşım kabul edilemez

İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç, Bakan Yılmaz Tunç'un hakkında soruşturma başlatılan Diamond Tema hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi

"Yer6 Film” isimli YouTube kanalına konuk olan ve sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile “şeriat” konusunda eleştirilerde bulunduğu için hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan soruşturma başlatılan Diamond Tema'nın yurt dışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘Muhammed Peygamber’e hakaret ettiği’ gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan Tema için ‘hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler’ kullandığını söylemişti.

Ardından yeniden açıklama yapan Tunç, Tema hakkında başlatılan soruşturma sonrası kendisine yönelik tepkileri haksız bularak Tema'nın açıklamalarının suç olup olmadığını değerlendirilmesini savcılara ve mahkemelere bırakmıştı.

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Tema hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Tunç'un paylaşımının kabul edilemez olduğunu söyleyen Saraç, Anayasa'ya göre herkesin düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahip olduğuna dikkat çekti.

Tunç şunları yazdı:

Sayın Adalet Bakanının bir dönem Baromuzun üyesi olarak da görev yapmış bir hukukçu olarak yaptığı paylaşım kabul edilemez! Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın "Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti" konulu 26. Maddesine göre, "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir." Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)'nin 10. maddesinde de "Herkes ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kamu makamlarının müdahalesi olmaksızın ve ülke sınırları gözetilmeksizin, kanaat özgürlüğünü ve haber ve görüş alma ve de verme özgürlüğünü de kapsar" denilmektedir. Sayın Bakanın aynı hassasiyetini, laik Cumhuriyet'e aykırı faaliyet gösteren yapılara karşı göstermesini diliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da korku dolu anlar! Pitbull sokak köpeğine saldırdı
Dehşete düşüren olay: Kapısı açık dairede iki kişinin cansız bedeni bulundu
Meteoroloji uzmanı uyardı: Yeni sıcak hava dalgası geliyor

İstanbul Haberleri Haberleri