İstanbul barajlarında düşüş devam ediyor! İSKİ 7 Temmuz 2024 Pazar güncel İstanbul baraj doluluk oranları ne?

İSKİ’nin güncel olarak açıkladığı rakamlara göre, İstanbul barajlarında 7 Temmuz 2024 Pazar günü doluluk oranı kaç?

Yaz aylarının ortalarına doğru ilerlerken hava sıcaklıklarının her geçen gün arttığı megakent İstanbul’da barajlardaki son durum ne? İşte 7 Temmuz 2024 Pazar gününe ait İSKİ’nin güncel baraj doluluk oranları…

İSKİ 7 Temmuz Pazar baraj doluluk oranları 2024

İSKİ’nin resmi internet sitesinde günlük olarak açıklanan rakamlarla İstanbul’a su sağlayan barajlardaki son durum düzenli olarak kontrol ediliyor. Megakentliler, yaz aylarında su sorunu yaşamamak adına İstanbul’un barajlarındaki son doluluk oranlarını araştırıyor. İSKİ’nin açıkladığı verilere göre, 7 Temmuz Pazar günü İstanbul barajlarındaki doluluk oranının yüzde yüzde 67,34 olduğunu hesaplandı.

Geçtiğimiz yıl durum neydi?

Nisan ve mayıs aylarında oranların yüzde 80’in üzerinde seyrettiği barajlarda hava sıcaklıklarının artmasıyla doluluk oranının düştüğü gözlemlendi. Öte yandan, İstanbul barajlarında ölçülen rakamların 2023 senesine göre oldukça yüksek olması da dikkat çekti. 2023 yılının 7 Temmuz tarihinde İstanbul’daki barajların toplam doluluk oranları yüzde 42,49 olarak ölçülmüştü.

En dolu barajlar hangileri?

İstanbul’a su sağlayan 10 baraj içinde 7 Temmuz 2024 Pazar günü ölçülen rakamlara göre, en yüksek su seviyesine sahip baraj yüzde 78,97 ile Terkos olurken onu yüzde 76,39 ile Ömerli Barajı izledi. En az doluluk oranına sahip barajlar ise yüzde 33,86 ile Istrancalar ve yüzde 37,99 ile Alibey barajları oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

8 Temmuz 2024 Bursa hava durumu, Pazartesi günü hava nasıl olacak?

İstanbul Haberleri Haberleri