İstanbul baraj doluluk oranları İSKİ 15 Mayıs Çarşamba!

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları da merakla araştırılıyor. İşte en güncel rakam…

Yaz aylarında kuraklık sıkıntısı çekmek istemeyen kent sakinleri İstanbul barajlarındaki doluluk oranlarını günlük olarak sorguluyor. İSKİ’nin açıkladığı verileri merak edenler İstanbul barajlarındaki su seviyelerinde yaşanan değişimleri araştırıyor. Peki hafta ortasında 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü İstanbul barajlarındaki doluluk oranları yüzde kaç? İşte İSKİ’nin açıkladığı son veriler…

İstanbul 15 Mayıs baraj doluluk oranı ne?

İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı verilere göre, 15 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’daki barajların toplam doluluk oranı yüzde 82,57 seviyelerinde seyrediyor.

Bir yılda iki katına varan artış!

Geçen yılın rakamları ile karşılaştırıldığında büyük bir yükselişin yaşandığı barajlarda 15 Mayıs 2023 tarihli doluluk oranlarının yüzde 49,34 olduğu görülüyor.

En dolu barajlar hangileri?

İSKİ’nin güncel verilerine göre, İstanbul’a su sağlayan barajlar arasında en yüksek su seviyesine yüzde 93,14’lük oranı ile Ömerli Barajı’nın sahip olduğu görülüyor. Onu, yüzde 91,49 ile Terkos Barajı, yüzde 86,24 ile de Elmalı Barajı izliyor. En düşük su seviyesine sahip barajın ise yüzde 39,39’luk oranla Istrancalar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ölü olduğunu öğrendi, hayatının şokunu yaşadı

İstanbul Haberleri Haberleri