İstanbul baraj doluluk oranı 19 Mayıs 2024 Pazar İSKİ güncel rakamları

İstanbul’da yaz sıcaklarının kendini göstermeye başladığı günlerde barajların doluluk oranları da merak konusu oluyor…

Yaz aylarına sayılı günler kala, kuraklık sorunu yaşamak istemeyen İstanbullular, kentteki barajlardaki güncel su seviyesini araştırıyor. Peki İstanbul’da 19 Mayıs 2024 Pazar günü baraj doluluk oranları ne durumda? Su seviyesinde düşüş var mı? En yüksek doluluk oranına sahip baraj hangisi?

İşte güncel rakam

İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı verilere göre, İstanbul’da bulunan barajların toplam doluluk oranı 19 Mayıs 2024 Pazar günü yüzde 81,88 olarak hesaplandı. Dün yüzde 82,1 olarak açıklanan rakamlarla karşılaştırıldığında su seviyesinde 13 puanlık bir düşüş olduğu görüldü.

Yıllık bazda büyük artış

Öte yandan, baraj doluluk oranlarının geçtiğimiz yıl açıklanan rakamlarına bakıldığında ise yıllık bazda büyük bir fark olduğu ortaya çıktı. 2023 yılının 19 Mayıs tarihinde İstanbul’daki baraj doluluk oranının yüzde 49,64 seviyelerinde seyrettiği görüldü.

En dolu baraj hangisi 19 Mayıs 2024?

İstanbul’a su sağlayan 10 baraj incelendiğinde ise en yüksek doluluk oranına sahip baraj yüzde 93,22 ile Ömerli Barajı oldu. Onu yüzde 90,72’lik doluluk oranı ile Terkoz, yüzde 85,29’luk su seviyesi ile ise Elmalı Barajı izledi. En az doluluk oranına sahip barajı ise yüzde 38,64 ile Istrancalar olduğu görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Toz taşınımı Edirne'de araçları çamura buladı
Eyüpsultan'daki asker eğlencesinde uzun namlulu silahla terör estirdi!

İstanbul Haberleri Haberleri