İsrafı yanlış anlamışlar! İşte Kağıthane Belediyesi'nin harcamaları

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘İsraf yapmayın” genelgesinde ikinci perde.

Kağıthane Belediyesi 12 Eylül’de yapacağı ihaleyle adeta Türkiye içerisine tur düzenleyecek. Çanakkale’ye yüz sefer, Edirne ve Bursa’ya 457'şer sefer. Safranbolu ve Kastamonu’ya 40’ar sefer ve Kartepe ve Ankara’ya 10’ar sefer yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taraftan enflasyonu düşürmek için faizlerle mücadele ederken bir taraftan da kamu kurumlarında israfa gidilmesi yönünde adımlar atıyor. Temmuz ayında kamu kurumlarına gönderilen israf genelgesinde deprem ve acil olmayan harcamalar dışında israf yapılmaması uyarısında bulunuldu. Esenler Belediyesi’nden sonra Kağıthane Belediyesi'nin de genelgeyi umursamadığı ortaya çıktı. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde Kağıthane’de ikamet eden binlerce vatandaş tarihi yerlere götürülecek. Bütün masrafları belediyenin karşılanacağı organizasyonlarda vatandaşlara binlerce de promosyon ürün dağıtılacak.

İSO 9001 belgesi istendi!

“Organizasyon Hizmeti Alınacaktır” başlıklı ihale 12 Eylül 2023 tarihinde yapılacak. İhalenin teknik şartnamesi adeta işin adrese teslim yapılması için hazırlanmış. Organizasyon hizmeti ihalesine katılacak şirketten İSO 9001 kalite belgesi istendi. Organizasyon hizmeti kapsamında ne hizmetlerin satın alınacağı şöyle sıralandı: İstanbul-Bursa, Bursa-İstanbul 45 sefer, İstanbul-Edirne, Edirne-İstanbul 45 sefer, İstanbul-Çanakkale, Çanakkale-İstanbul 100 sefer, İstanbul-Kastamonu, Kastamonu-İstanbul 40 sefer, İstanbul Safranbolu, Safranbolu-İstanbul 40 sefer, İstanbul-Bilecik, Bilecik İstanbul 20 sefer, İstanbul-Ankara, Ankara-İstanbul gezisi 10 sefer, İstanbul-Kartepe, Kartepe-İstanbul gezisi 10 sefer yapılacak. Bu gezilere katılacak vatandaşların yemek ve ikramları da yine belediye tarafından karşılanacak.

Promosyon dağıtılacak!

Belediyenin harcamaları bu gezilerle sınırlı kalmamış. 15 sefer Boğaz turu organizasyonu, 6 bin kişiye boğaz turunda yemek organizasyonu, İstanbul tarihi yarımadaya 15 sefer gezi, İstanbul dini mekanlar gezisi 15 sefer, İstanbul çocuk eğlence makamlar gezisi 8 sefer yapılacak. Geziler dışında dağıtılacak promosyonlar da şöyle sıralandı: 15 bin adet kitapçık, 4 bin 500 adet harita, 20 bin adet şapka, 20 bin adet bez çanta, 20 bin adet yaka kartı ve personel için sınırsız telefon konuşması, konaklama ve kıyafet alımları da ihaleye dahil edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri