İSKİ, Ümraniye Belediyesi'nin 'ihmal' suçlamasını kabul etmedi: 'Kusurumuz yok'

Ümraniye’nin Esenkent Mahallesi’nde yaşanan su baskınları nedeniyle suçlanan İSKİ, konuya dair açıklama yaptı.

İSKİ Genel Müdürlüğü, Ümraniye’nin Esenkent Mahallesi’nde şiddetli sağanağın ardından su baskınları yaşandığı ve Ümraniye Belediyesi'nin konuya dair İSKİ'nin ihmali olduğu iddialarına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Ümraniye Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kentte etkili olan sağanak nedeniyle Esenkent Mahallesi'nde meydana gelen su baskınlarından İSKİ'yi sorumlu tutmuştu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki derelerin ıslahı, bakımı ve işletilmesi gibi çalışmaların İSKİ'nin sorumlu olduğu belirtilerek gerekli önlemlerin alınması için çağrıda bulunulmuştu.

İddiaların gündemde yer edinmesi üzerine İSKİ'den konuyla ilgili açıklama geldi. İSKİ iddiaları yalanlayarak Kemerdere Yan Kolu Des Deresi'in ıslahının su taşkınlarını önleyecek şekilde yapıldığını söyledi.

Açıklamada "Des Deresi ıslahının yapılabilmesi için ilçe belediyesine dere güzergahında bulunan yapıların kaldırılması ile ilgili defaten yazı yazılmış ve şifahi olarak görüşülmüş olup ilçe belediyesi herhangi bir işlem yapmadığından dere ıslahı yapılamamıştır." denildi.

İSKİ’nin açıklaması şöyle:

İSKİ’nin bölgedeki dere ıslaçhı, bakımı ve işletmesi gibi çalışmaları ihmal ederek vatandaşları mağdur ettiği ileri sürülmüştür. Bahse konu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirtmek isteriz. İSKİ, İstanbul genelinde yaşanan su baskınlarına kalıcı çözüm üretmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda Ümraniye İlçesi Yukarı Dudullu Mahallesi'nden geçerek Elmalı Barajı'na ulaşan Kemerdere Yan Kolu Des Deresi'in ıslahı su taşkınlarını önleyecek şekilde İdaremizce tamamlanmıştır.

Bahse konu olan derenin Baraj Yolu Caddesi ile Sarıgazi Yolu Caddesi arasında kalan 297 metrelik kısmında dere bandı ve mevcut dere 2006 yılında site inşaatı yapımı sırasında üzeri doldurularak site alanına dahil edilmek suretiyle işgal edildiğinden, dere ıslahı imalatı yapılamamaktadır. Eski dere kesiti de dolgu sebebiyle daraltıldığı için yoğun yağışlarda su baskınlarına sebebiyet vermektedir.

"Su baskınında İSKİ'nin kusuru yok"

Bahse konu derenin ıslah edilerek eski haline getirilmesi için ilgili belediye tarafından dere bandı üzerindeki işgallerin kaldırması gerekmektedir. Konu ile ilgili defaten yazılan yazılar neticesinde ilgili belediye tarafından bir uygulama yapılmamış olup, oluşacak her türlü mal ve can kaybından hukuki olarak ilçe belediyesinin sorumlu olacağı bildirilmiştir.

Sonuç olarak Des Deresi ıslahının yapılabilmesi için ilçe belediyesine dere güzergahında bulunan yapıların kaldırılması ile ilgili defaten yazı yazılmış ve şifahi olarak görüşülmüş olup ilçe belediyesi herhangi bir işlem yapmadığından dere ıslahı yapılamamıştır. Bu sebeple söz konusu baskınla alakalı İSKİ Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir kusuru bulunmamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

05 Eylül 2024 İSKİ İstanbul su kesinti listesi: 9 mahalle saatlerce susuz kalacak!
İstanbul benzin litre fiyatı son durum, indirim ne zaman yapılacak? 5 Eylül 2024
Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin acil servis bölümüne silahlı saldırı: Tutuklu sayısı yükseldi

İstanbul Haberleri Haberleri