İşe giderken sokak ortasında katledilmişti: Başak Tekin son yolculuğuna uğurlandı

Beyoğlu'nda işe giderken sokak ortasında öldürülen Başak Tekin, son yolculuğuna uğurlandı.

Beyoğlu Hasköy Müze Sokak'ta dün saat 08.30 sıralarında Özgür Kemal Akdemir (31), işe giden Başak Tekin'i (30) yerde sürükleyerek sokak arasına çekip silahla başından vurdu. Akdemir daha sonra aynı silahla kendi kafasına sıktı. Başak Tekin olay yerinde hayatını kaybetti. Başak Tekin için bugün Hacışaban Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları eşliğinde helallik alındı. Tekin, Hasköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"YILLAR ÖNCE İSTEMİŞ, KABUL ETMEYİNCE KAFASINDA KURMUŞ"

Başak Tekin'in eniştesi Cafer Güzel, "Çocuğumuzu vuran bu adam madde bağımlısı. Akraba ortamında evlilik teklifi yapılıyor. Kız tanıyor, kabul etmiyor. 5 6 sene önce belki de daha fazla oluyor. Çocuk madde bağımlısı bir vatandaş. Sonra bu olay bitiyor, kapanıyor ama kafasından silmiyor. Silmediği gibi kafasında kuruyor, yaşatıyor. Zaten çocuk aile tarafından da lanetlenmiş bir çocuk. Önceden tehdit edildiği falan yok. Ama nişanlandığını öğrenince farklı bir psikolojiye giriyor. Ondan sonra intikam alma veya "ya benimsin ya kara toprağın" gibi ben istediğimi alacağım, beni kimse reddedemez psikolojisiyle herhalde alıyor tabancasını koyuyor beline, geliyor burada yolunu kesiyor. Ondan sonra kız "hayır, uzaklaş benden" diyor. Ama çekiyor tabancayı vuruyor. Önceden böyle şiddetli bir şey, bir rahatsız etme yoktu. Normal medeni insanlar gibi istenmiş, kabul edilmemiş verilmemiş. 5 sene önce kapanmış bir olay. 5 sene sonra madde bağımlısı bu vatandaş kafasında kuruyor bunu. Geliyor, olay gerçekleşiyor"" dedi.

"3 AYA DÜĞÜNÜ OLACAKTI"

Akdemir'in sabıkalı olduğunu vurgulayan Güzel, "Ama işin kötü yanı şu, nişanlı kız ve nişanlısı da kahraman Türk ordusunun bir mensubu. Vatanı için, milleti için, namusu için savaşan bir insan. Öyle sevgili diye bir şey yok. Hiçbir zaman da olmadı, teşebbüsü de olmadı. Namazında niyazında namuslu bir kızdı. Böyle bir iftira duymak çok üzdü bizi. 2 hafta önce nişan takıldı. En fazla 3 ay içerisinde düğün olacaktı. Eşya bakıyorlardı, ev bakıyorlardı. Ama o şans tanınmadı maalesef. 10 tane sabıkası olan bir vatandaş, ablasının kocasının teyzesinin oğluydu. Erzincanlı, ailesi falan burada ama ailesi onu oraya göndermiş. Orada sosyal medyadan bir şekilde öğrenmiş. Benim tahminim Instagram'dan, WhatsApp'tan bir şekilde öğreniyor. Sabıkası olan bir adamın da silah bulması çok zor değil. Gelip evi takip ediyor. Kameralarda falan var zaten. Kız bağırıyor, çağırıyor, çekiyor tabancayı vuruyor sabah işe giderken. Eminönü'nde çalışıyordu. Bu ay sonunda zaten işi bırakacaktı. Evlilik hazırlıkları yapıyordu ama kısmet olmadı. Bugün gelinlik yerine cenazesini, tabutunu kaldırıyoruz" şeklinde konuştu.

Başak Tekin'in kuzeni Nurettin Tekin ise, "Madde bağımlısı memleketinden kalkmış gelmiş. Kendini öldürmeye karar vermiş zaten. Öldürürken de "ben bir can alayım nasıl bir duygu" diye bu duygularla gelmiş" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Özgür Özel: Her doğana anayasa yaparız, Erdoğan'a anayasa yapmayız
Ciciş kardeşlerden Ceyda Ersoy uçakta kabin memuruna saldırdı
Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’den Silivri Belediyesi’ne ziyaret

İstanbul Haberleri Haberleri