İPA raporu ortaya koydu: İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yyüzde 60,30 arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 71.431 lira olarak hesaplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Teşkilatı (İPA), "İstanbul’da Yaşam Maliyeti – Eylül 2024" raporunda İstanbul'da yaşamanın maliyetini ortaya koydu.

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre %60,30 arttı.

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 71.431 lira olarak hesaplandı.

ET-KIYMA ÜRÜNLERİ YILLIK BAZDA %69,42 ORANINDA ARTTI

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın Eylül ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin %69,42 artış oranı ile Et-Kıyma ürün fiyatlarında yaşandığı görüldü.

İPA BAŞKANI BUĞRA GÖKCE: AVRUPA'NIN YILLIK ENFLASYONUNU GEÇTİ

İPA Başkanı Buğra Gökce, İPA'nın yayımladığı rapor hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Açıklamada İstanbul’daki yaşam maliyetindeki artışın TÜİK tarafından açıklanan TÜFE oranının üstünde seyretmeye de devam ettiği kaydedildi.

Gökce "İstanbul’da yaşam maliyeti bir önceki yıla göre yüzde 60,3 oranında artış gösterdi. 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti geçtiğimiz aya göre 2 bin 498 lira artarak 71 bin 431 liraya çıktı. Aylık artış oranı yüzde 3,6 oldu. AB üyesi ülkelerde ortalama enflasyon yıllık yüzde 2,4 düzeyinde gerçekleşti. İstanbul’da sadece 1 aylık artış oranı Avrupa’daki bir çok ülkenin yıllık enflasyon oranından daha yüksek. İstanbul’daki yaşam maliyetindeki artış TÜİK tarafından açıklanan TÜFE oranının üstünde seyretmeye de devam ediyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

BİM 08-09 EKİM 2024 İNDİRİM KATALOĞU, Bu hafta yüz temizleme jel, maskeler, yatak, beyaz eşya ve bebek bezleri süper indirimler
Osmaniye’de IŞİD operasyonunda 1 tutuklama
İstanbul Valiliği'nden 'Bir çocuk bir dilek' projesinin ikincisi geliyor

İstanbul Haberleri Haberleri