İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi: ‘Tour of İstanbul’ Bisiklet Yarışı, 2.1 Kategorisi’nde koşulacak

İBB iştiraki Spor İstanbul'un geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği, dünyada iki kıta arasında gerçekleştirilen tek bisiklet yarışı "Tour of İstanbul', 1 yıl içinde, "2.2 Kategorisi'nden "2.1 Kategorisi'ne yükseldi.

Tour of İstanbul'un 2'ncisinin tanıtım toplantısı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. İBB'nin Saraçhane'deki ana yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısı, yarış direktörü Mutlu Erçevik'in parkur ve katılımcı takımlarla ilgili verdiği detaylı bilgilerle başladı.

İstanbul Bisiklet Turu'nun adının bile kendisini çok heyecanlandırdığını belirten İmamoğlu, "İstanbul'un olağanüstü özelliklerini, sporun büyük erişim gücüyle bir araya getirdiğimizde, tahmin edemeyeceğiniz kadar üst seviyede müthiş sonuçların çıktığına şahitlik ediyoruz. Spor, her yönüyle çarpanı çok yüksek bir organizasyon. İstanbul'u sporla, özellikle de uluslararası organizasyonlarla bir araya getirdikçe, hem dünyada milyonlarca insana İstanbul'umuzu tanıtıyoruz ve bu şehre ulaşma şansını veriyoruz hem de onlara en güçlü ve en doğru, İstanbul'a yakışan, ülkemize yakışan mesajları, bu vesileyle, daha itibarlı bir biçimde e ulaştırdığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

'İSTANBUL, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MEDENİYET BAŞKENTİ'

İstanbul'u, "Dünyanın en önemli medeniyet başkenti" olarak niteleyen İmamoğlu, "İstanbul'un bu dokusunu insanlarımız yaşadıkça, gördükçe, böyle bir sporla birleştiğini daha derinden hissettikçe, ben eminim, İstanbul'u koruma ve İstanbul'u geliştirme duygusunu en yüksek seviyeye taşıyacaktır. Doğasını, havasını, çevresini, tarihini, bütün o güzel dokularını koruma konusunda da sorumluluklar yükleyecek bir organizasyon olduğunu düşünüyorum Tour of İstanbul'un" şeklinde konuştu.

İstanbul'un 2027'de Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağını hatırlatan İmamoğlu, "Bizim en büyük idealimiz, 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı, dünyaya örnek bir biçimde İstanbul'da gerçekleştirmek. Bu turnuvalarla, aslında buna da bir altlık oluşturduğumuzu, bir spor şehri İstanbul'un varlığını da bütün dünyaya göstermiş oluyoruz" dedi.

"ÖZENLİ VE STRATEJİK YATIRIMLAR YAPIYORUZ"

İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim için bu yönüyle bisiklet, bu evrensel spor kültürü içerisinde bambaşka bir yere de sahip. Çünkü biz, her yaştan İstanbullu için bisiklet sporunu sürdürülebilir ulaşımın teşvik edilmesine katkı sağlayan en önemli unsurlardan da birisi olarak görüyoruz. Bisiklet, çevre dostu bir ulaşım aracı olarak, sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçası olduğu için de bu alana özenli ve stratejik yatırımlar yapıyoruz. Örneğin; İBB olarak, bisiklet yollarının sayısını ve kilometrelerini yoğun bir biçimde arttıran bir yönetimiz. Bisiklet kullanımını teşvik ederek, bisikletçilerin güvenliğini sağlayarak, şehrimizde bisiklet kültürünü yaygınlaştırmayı çok ciddi anlamda hedefliyoruz. Bu nedenle, yollarımızda uluslararası yıldızlar pedal çevirdikçe, İstanbullular için rol model olacağını, bu konudaki talebin artacağını da biliyoruz. Bu şehirde yaşam kalitesini arttırma vaadiyle yola çıkmış bir yönetici olarak, inanıyorum ki, doğru kent planlamasıyla, daha sağlıklı bir kent olma yolundaki adımlarımızı, bisiklet yoluyla daha hızlı bir şekle kavuşturabiliriz. Bunun da farkındayız."

"BU BÜYÜK ORGANİZASYONUN İKİNCİ KEZ GERÇEKLEŞMESİ BÜYÜK ÖZVERİ"

"Bu büyük organizasyonun ikinci kez gerçekleşmesi, büyük özveri" diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"İstanbul Bisiklet Turu, gerçekten benim için, İstanbullu adına, kıtaları geçen, üç sporla ilgili tacı diyebilirim. Bunun yanına, bir de Haliç'teki uluslararası kürek yarışımızı da dörtleme yapabiliriz. Şehrimizde gerçekleştirecek her büyük uluslararası organizasyon, İstanbul halkının ilgisiyle, misafirperverliğiyle, hoşgörüsüyle ve özellikle spor centilmenliğini de en üst seviyeye taşıyan, tutum ve tavırlarıyla başarılı olabilir. Bu çok önemli. İkincisini düzenlediğimiz Tour of İstanbul'a katılacak tüm takımlara ve sporcularımıza başarılar dilerim. İstanbul'un o eşsiz güzellikleri eşliğinde pedal çevirecek olan bisikletçilerimizin, burada geçireceği süre boyunca, çok değerli anılar biriktirmelerini dilerim. Hep birlikte yol ve doğa koşullarına karşı sporu, dostluğu, dayanışmayı kutlayacağımız büyük bir organizasyon olmasını ve emeği geçen herkese kolaylıklar dilerim."

İ. RENAY ONUR: TOUR OF İSTANBUL ÇOK ÖZEL BİR ORGANİZASYON

Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, "Bu sene "2.2 Kategorisi'nden 2.1 Kategorisi'ne yükseldi. Bu sene 1 World, 5 de Pro Team organizasyona katılacak. Amacımız bu sayıyı arttırmak. Turun ilk senesinde kategori atlaması organizasyon İBB, Bisiklet Federasyonu ve tüm paydaşlarıyla ne kadar iyi yapıldığını ve İstanbul'un marka değerinin gücünü gösteriyor. İstanbul, dünya çapında organizasyonlara talip. Tour of İstanbul çok özel bir organizasyon. Dünyada böylesi bir parkura sahip olan tek şehrin metropol olan İstanbul olması yarışın özelliğini ortay koyuyor" ifadelerini kullandı.

İ. Renay Onur, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçtiğimiz sene çok şey öğrendik. Geçen sene olan Tour of İstanbul sonunda Uluslararası Bisiklet Federasyonu'nun yaptığı raporlamalar sonucunda 2.1'lik kategoriye yükselmemiz bize çok büyük bir motivasyon oldu. Şu anda Türkiye'de bu kategoride koşulan tek yarış. İstanbul Boğaziçi Yüzme Yarışları, İstanbul Maratonu ile halkında çok rahat yapabileceği iki yarış var ve artık bisikletle beraber bu güzel üçlemeyi yapmış olduk. Açıkçası birinci yarış tabii ki önemli ancak ikinci yarışta bir o kadar önemli çünkü devamının geldiğini gösteriyor. Bu sene katılan takımların kuvveti ve gelmek isteyen takımların kalitesi açıkçası doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Tour of İstanbul ,İstanbul'a hayırlı olsun demek istiyorum."

METİN CENGİZ: TUR KISA SÜREDE PRESTİJLİ YARIŞLAR İÇİNDEKİ YERİNİ ALDI

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz ise şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl ilki düzenlen tur kısa sürede prestijli yarışlar içindeki yerini aldı. Önemli takımları ağırlayan ve TV yayınlarıyla adından söz ettiren bir organizasyon haline geldi. İBB Spor Kulübü bünyesinde bir bisiklet takımı kurulmasına vesile oldu."

'WORLD TEAM'LER İSTANBUL'DA YARIŞACAK

Düzenlendikten sadece 1 yıl sonra, 2.2 kategorisinden 2.1 kategorisine yükselen Tour of İstanbul'a, bu sene 154 bisikletçinin katılması bekleniyor. Dünyanın bir numaralı bisiklet turu olan Fransa Turu'nun da katılımcılarından olan Astana Takımı, Tour of İstanbul'da yarışan ilk "World Team" (dünya takımı) olarak kayıtlara geçecek. Tour of İstanbul'da, bu yıl İBB Spor Kulübü sporcuları da yarışacak. İBB Spor'un hedefi, ilk etapta "pro takım" seviyesine ulaşmak; uzun vadede de World Team olmak. Tour of İstanbul'da Türkiye'den ayrıca; Spor Toto, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi takımları yer alacak. 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve toplamda 32 bin 400 Euro'luk ödülün dağıtılacağı yarışların etapları şöyle olacak:

Etap 1: Çatalca-Çatalca

Mesafe: 164,2 Km

Etap 2: Şile-Şile

Mesafe: 137,8 Km

Etap 3: Beykoz-Polonezköy

Mesafe: 118,3 Km

Etap 4: Yenikapı-Yenikapı

Mesafe: 86,1 Km

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fındık işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 1 ölü, çok sayıda yaralı var
MSB acı haberi duyurdu: Pençe harekat bölgesinde kalp krizi geçiren binbaşı şehit oldu
Dilruba Kayserilioğlu'na 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası: 4 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Haberleri Haberleri