İETT, Küçükçekmece'deki metrobüs kazasının sebebini açıkladı: 'Hayati tehlikesi bulunan yolcu yok'

Küçükçekmece'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 53 kişinin yaralandığı kazayla ilgili İETT'den açıklama geldi.

İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı Sefaköy’de metrobüs kazası yaşandı. Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüsün, başka bir metrobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken kazada 2'si ağır 53 kişi de yaralandı.

Kazaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada , kazaya karışan 2 metrobüsün şoförü ile metrobüs hattında görevli 2 denetim amiri gözaltına alındı.

Öte yandan kazaya ilişkin ön bilirkişi raporu da ortaya çıktı. Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

İETT'den açıklama

Küçükçekmece'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 53 kişinin yaralandığı kazayla ilgili İETT'den açıklama geldi.

İETT'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda yaralanan yolcuların çoğunun ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edildiği ve hayati tehlikesi bulunan yolcunun olmadığı kaydedildi.

Kazanın meydana geliş sebebine dikkat çekilen açıklamada, metrobüs hattının Beyaz Yol çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT denetim aracını ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları ilgili metrobüs şoförünün geç fark ettiği ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmekte olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

29 Ağustos 2024 Perşembe günü, Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcumuz vefat etmiş, yaralanan yolcularımızın çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edilmiştir.

Hayati tehlikesi bulunan yolcu yok

Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcumuz bulunmamaktadır. İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor

Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır. Kaza ile ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir. Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir. Vefat eden yolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Anneannesini öldürmüştü: Eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu hakkında karar
Güngören'de korkutan sorumsuzluk!
Herkes Narin'i ararken görenlere pes dedirten olay!

İstanbul Haberleri Haberleri