İBB’den taksi zammı talebine açıklama geldi

Dün İstanbul’daki taksicilerin yüzde 65 zam talep ettiğini açıklaması üzerine İBB’den konuya dair açıklama yapıldı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dün yaptığı açıklama ile taksimetre ücretlerinde yüzde 65 oranında bir artış talebi ile İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Toplu Ulaşım Hizmet Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını belirtmişti. Konuya dair bugün İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’den açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe bugün Fox TV ekranlarında canlı yayına katıldı. Programın sunucusu İlker Karagöz, Buğra’ya İstanbul’da taksicilerin talep ettiği zammı sordu. Buğra ise zam haberlerini yalanlayarak hem kendilerine böyle bir talebin gelmediğini hem de UKOME’nin gündeminde böyle bir konu bulunmadığını kaydetti.

“Yüzde 65 rakamını neye göre buldular?”

İşte Buğra Gökçe’nin canlı yayında konuya dair yaptığı açıklamalar:

“Birincisi şu anda böyle bir gündem yok. Yüzde 65 rakamının neye göre bulunduğunu da bilmiyorum. Bu ayın sonundaki UKOME'de böyle bir gündem yok. 6 ayda bir UKOME'lerimiz zam gündemini içerecek şekilde toplanıyor. Aralık ayı sonundaki rakamlara göre, bu zam gündeme gelebilir. Ocak UKOME'sinden önce bu rakamı telaffuz etmek doğru değil. Kaldı ki yüzde 65 zam şu an hiçbir şekilde uygun görebileceğimiz bir rakam da değil. Fiziki temeli de yok. Zam oranlarını 2 parametre ile hesaplıyoruz; enflasyondaki artış, asgari ücretteki artış ve akaryakıt fiyatlarındaki artış. Bu üçünün üstünden bir katsayı ile parametre belirleniyor. Bu çarpıma göre de zam yapılıyor. Şu an bu rakamları da görmek mümkün değil. Dolayısıyla böyle bir zam gündemimizde yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Polat çiftine kötü haber! Dilan ve Engin Polat'ın cezaevleri ayrılıyor
Gaziosmanpaşa'da sokaktaki bir kişiye silahlı saldırı düzenlendi
Kadın cinayeti: Hamile kadın tüfekle öldürüldü, eşi gözaltına alındı

İstanbul Haberleri Haberleri