İBB’den Sefaköy - TÜYAP Metrosu için 5. başvuru hazırlığı

Sefaköy ile TÜYAP arasında yapılacak metro projesi için yaptıkları 4 başvuru olumsuz yanıt alan İBB’den 5. başvuru geliyor.

2022 yılında projelendirilerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sunulan ve onaydan geçen Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro hattı projesi Kamu Yatırım Programı’na yapılan dört ayrı başvuruya rağmen alınmamıştı. İBB yetkililerinin metro projesi için 5. başvurunun hazırlıklarını tamamlamak üzere oldukları öğrenildi.

5. başvuru yolda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin haberi kişisel sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla duyurdu. TÜYAP - Sefaköy Metro Hattı’nın hem metrobüsün yoğunluğunu hem de araç trafiğini azaltacağını belirten Alpkökin, Kamu Yatırım Programı’na 5. kez resmi başvuruyu gerçekleştireceklerini belirtti.

18,5 km, 10 istasyon

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Alpkökin’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“18,5 kilometre ve 10 istasyonlu Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metrosunun tüm teknik raporları ve projeleri 2022 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Bakanlık onayını takiben temin edilen dış finansın kullanılabilmesi için 2022, 2023 ve 2024 Kamu Yatırım Programı’na 4 kere başvuruldu; ancak olumlu bir yanıt alınamadı. Metro erişimi olmayan Batı bölgesindeki 4 milyona yakın İstanbulluyu 2000’li yılların başından beri bekledikleri metrolarına kavuşturabilmek için 5. resmi başvurumuza da tamamlamak üzereyiz.

Beylikdüzü-Çobançeşme arasında doğrudan metrobüs aksını takip edecek olan bu hat hem bu akstaki metrobüs yoğunluğunu alacak hem de E-5 üzerindeki araç trafiği önemli ölçüde azaltacak.

Yaklaşık iki yıl önce başlayabilecek olan ancak Kamu Yatırım Programına alınmayarak tam 4 kez başlaması engellenen bu projenin 2024 yılı içerisinde yapımına başlayacağımızın inancını ve heyecanını tüm ekip taşıyoruz”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

EURO 2024 Türkiye- Çekya maçını takip etmek isteyenlere meydanlarda dev ekran kurulacak
Düğün magandaları suç makinesi çıktı: 'Eğlence olsun' diye havaya ateş açmışlar
‘Hatırla’ filminin ilk gösterimi yapıldı

İstanbul Haberleri Haberleri