İBB ve Beşiktaş Belediyesi'nden İzmir'deki yangına destek:' Arazözlerimiz ve afet destek ekibimiz yola çıktı'

Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediyesi, İzmir Karşıkaya’da başlayıp yayılan yangına müdahale için Karşıyaka Belediyesi'nin destek çağrısına karşılık verdi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Karatepe mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmıştı.

Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Alevlere havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde 900 vatandaşın tahliye edildiği bildirildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İzmir'deki orman yangınlarından 78 kişinin etkilendiği, 29 kişinin ise tedavisinin devam ettiği kaydedildi.

İBB itfaiyesi İzmir’e doğru yola çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Karşıkaya’da başlayıp yayılan yangını kaygıyla takip ettiklerini ve İBB itfaiyesinin İzmir’e doğru yola çıktığını açıkladı.

İmamoğlu "İzmir Karşıkaya’da başlayıp yayılan yangını kaygıyla takip ediyoruz. Çanakkale’deki yangının söndürülmesinde görev alan İBB İtfaiyemiz şimdi İzmir’e doğru yola çıkıyor. Dileğimiz yangının bir an önce söndürülmesi. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediyesi'nden destek

Beşiktaş Belediyesi'nden de İzmir'de devam eden yangına destek geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat İzmir'de yaşanan yangına müdahale için arazözlerimiz ve afet destek ekibinin yola çıktıklarını duyurdu.

Karşıyaka Belediyesi'nin acil yardım çağrısını paylaşan Rıza Akpolat şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de yaşanan yangına müdahale için arazözlerimiz ve afet destek ekibimiz yola çıktı. İnanıyorum ki güzel İzmirimiz daha fazla zarar görmeden dayanışma içinde yangını kontrol altına alacağız. Tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Yüreklerimiz sizinle"

Karşıyaka Belediyesi'nden yardım çağrısı

Karşıyaka Belediyesi İzmir'deki hızla büyümeye devam eden yangın acil yardım çağrısında bulunmuştu.

Açıklamada "Karşıyaka’da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz.” denilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

17 Ağustos Depremi'nin 25. yıl dönümü: İstanbul Barosu Büyükçekmece Adliyesi önünde toplandı
AFAD açıkladı: Son bir haftada 131 orman yangını çıktı, binlerce kişi tahliye edildi
İletişim Başkanlığı'ndan İzmir yangını açıklaması

İstanbul Haberleri Haberleri