İBB Meclisi'nde “ahmak davası” tartışması: 'Kabul etmemiz mümkün değil'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “ahmak davası” İBB Meclisi'nde tartışma çıkardı. AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, “Seçimle iş başına gelen hiçbir siyasinin yargı yoluyla yasaklı hale gelmesini, kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumu Saraçhane’deki başkanlık binasında Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdaş başkanlığında toplandı. Oturumda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “ahmak davası” tartışıldı. Meclis gündemindeki oylamalardan önce söz alan CHP’li meclis üyeleri Ömer Rasim Şişman ve Tuğçe Çelik Karademir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “ahmak davasına” tepki gösterdi. Karademir konuşmasında, davaya bakan 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi Hüseyin Zengin’in İmamoğlu’na ceza vermeyeceği gerekçesiyle Samsun’a atandığını ve davada başka bir hakimin görevlendirildiğini belirterek, “İmamoğlu bu davayla, adalet arayan milyonların sesi haline gelmiştir” dedi. CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan da CHP’ye yönelik demokrasi eleştirilerine cevap verirken “CHP demokrasi konusunda büyük bedeller ödemiş ve demokrasiyi kurmuştur. Erdoğan’a siyasi yasağın kaldırılmasına yönelik sürecin önünü açan CHP’dir” diye konuştu.

Dimdik karşınızdayız

CHP Meclis üyeleri Ömer Rasim Şişman da “Adaletsizlik karşısında susmak, en büyük suçu işlemek değil midir? Haksızlık karşısında susan, hep vurgulandığı gibi, dilsiz şeytan değil midir? Geçmişte aynı adaletsizlikle yüz yüze geldiğini belirten siz, bugün Ekrem İmamoğlu’na yapılan bu gayrimeşru müdahaleyi görmezden geldiğinizde kaybedecek bir şeyiniz olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bakın yıllarca mağdur edebiyatı yaptınız. Bu mağduriyetten bir de demokrasi kahramanlığı çıkardınız. Ancak günün sonunda eyleminiz ile söyleminiz çelişir hale geldi. Bu çelişki ile yaşamak ve iktidarın nimetlerinden yararlanmak için demokrasiye, millete ve gelecek kuşaklara sırt çevirmek, vicdanlı insanlar için en acı verici trajedidir. Şimdi biz, sizin sırtınızı döndüğünüz demokrasiyi başımızın üstünde tutarak dimdik karşınızdayız” dedi.

Acısını çok yaşadık

AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ise mecliste "ahmak davası" üzerinden yürütülen tartışma sırasında siyasi yasağın kabul edilemez olduğunu söyledi. Okul, “Seçilmişlerin, seçimle iş başına gelen hiçbir siyasinin yargı yoluyla yasaklı hale gelmesini, kabul etmemiz mümkün değil. Bizler bunun acısını geçmişte çok yaşadık. Bugün bakın Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bırakın hakareti, kendisi bir şiir okuduğu için yargılandı. Belediye başkanlığı elinden alındı ve kendisi hapse atıldı” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dolandırıcılıktan tutuklanmıştı: Vali yardımcısının oğlunun cinayet şüphelisi çıktı
İYİ Parti'den TBMM'ye ilk 4 madde için kanun teklifi: 'Değişiklik talep edenler hapisle cezalandırılsın'
Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu'ndan 'demokrasi' vurgulu paylaşım

İstanbul Haberleri Haberleri