İBB Ediz Hun Kaktüs Evi nerede, ücretli mi, hangi saatler arasında açık, nasıl gidilir, içinde neler var, giriş fiyatı?

İBB tarafından İstanbul Bostancı’da açılan Türkiye’nin ilk kaktüs müzesi olan Ediz Hun Kaktüs Evi’nin yeri, ziyaret saatleri, giriş ücreti ve yol tarifi merak ediliyor…

İBB’ye bağlı Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından hayata geçirilen Ediz Hun Kaktüs Evi İstanbul’da açıldı. Müzeyi ziyaret etmek isteyenler Ediz Hun Kaktüs Evi’ne dair detayları araştırmaya başladı. Peki Ediz Hun Kaktüs Evi nerede, nasıl gidilir, yol tarihi, içinde neler var, giriş ücretli mi, ziyaret saatleri neler? İşte merak edilen soruların yanıtları…

İBB Ediz Hun Kaktüs Evi nerede, açık adresi ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştirak şirketi Ağaç ve Peyzaj AŞ tarafından hayata geçirilen Ediz Hun Kaktüs Evi, Anadolu yakasında Kadıköy ilçesinin Bostancı semtinde bulunuyor. Sahil kesiminde yer alan Ediz Hun Kaktüs Müzesi, Bostancı Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi’nin içinde yer alıyor.

İBB Ediz Hun Kaktüs Evi ziyaret saatleri

Haftanın yedi günü açık olan İBB Ediz Hun Kaktüs Evi, sabah 10.00 ile akşam 19.30 saatleri arasında gezilebiliyor.

İBB Ediz Hun Kaktüs Evi’nin içinde neler var?

İBB Ediz Hun Kaktüs Evi’nde Yeşilçam’ın usta aktörü Ediz Hun’un kişisel kaktüs koleksiyonu sergileniyor. 215 metrekarelik bir alan üzerine kurulan kaktüs evinde sergi alanının yanı sıra hizmet birimleri ve bakım atölyeleri de bulunuyor.

Ediz Hun, kaktüs sevdasını şu sözlerle anlatmıştı

40 yıldan fazla süredir kaktüs toplayan Ediz Hun’un koleksiyonunda; Afrika’dan Meksika’ya, Şili’den Bolivya’ya kadar dünyanın dört bir yanından getirilen kaktüsler yer alıyor.

Hun’un kaktüslerini sergi haline getirme fikri ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, usta aktörü Büyükada’da bulunan evinde ziyaret ettiği sırada ortaya çıktı.

İBB Ediz Hun Kaktüs Evi ile İstanbullularla buluşmasından çok mutlu olduğunu söyleyen Hun duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Bir zamanlar yalnızca hanemi ziyaret eden konuklarıma sergileyebildiğim Avrupa’daki en büyük 10 kaktüs koleksiyonundan biri olan bu seçkinin, bugün tüm toplumumuz tarafından ulaşılabilir bir hâl alması hususunda katkıda bulunan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum”.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Müsavat Dervişoğlu, BTP Genel Başkanı Baş ile görüştü
Trafikte tehlikeli anlar: Motosiklet sürücüsü valiziyle yolculuk yaptı
Sultangazi'de Çevre Şenliği ve Çevre Farkındalık Yarışmaları ödül töreni düzenlendi

İstanbul Haberleri Haberleri