İBB duyurdu! Türkiye'nin ilk seri glutensiz gıda fabrikası açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk, seri glütensiz gıda fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 2022 yılı Temmuz ayında açılan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın bünyesinde açılacak olan üretim tesisinde, glutensiz gıda ürünleri üretilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye'nin ilk seri glutensiz gıda fabrikasını açmaya hazırlandığı duyurdu. 2022 yılında hizmete açılan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın 2. etabında hazırlıkların sürdüğü glutensiz gıda fabrikasında, glütensiz ekmek, un ve kurabiyelerin yansıra glütensiz makarna gibi pek çok ürün üretilecek.

TÜRKİYE’NİN İLK, SERİ GLÜTENSİZ GIDA ÜRETİMİ

Kısa zaman sonra üretime girecek olan fabrika, Türkiye'nin ilk, seri, glütensiz gıda üretim hattına sahip üretim tesisi olacak. Halk sağlına yararına üretim yapacak tesiste, glütensiz ekmek, un ve kurabiyelerin yansıra glütensiz makarna ve daha pek çok çeşit ürünün üretilmesiyle vatandaşlar, çok çeşitli sağlıklı ürünlere uygun fiyata ulaşabilecek.

SAĞLIKLI ÜRÜNLER ÜLKENİNİN 4 BİR YANINA ULAŞACAK

Özellikle çölyak ve fenilketonüri hastaları, tesiste üretilen gıdalarla kendi lezzet kültürlerine uygun ürünlere sağlıklı bir şekilde erişebilecek. İstanbul Halk Ekmek'in (İHE), glutensiz ürünler üreterek yurt dışından ithal ürünlere bağlılığı azaltmayı amaçladığı projede, e-devlet üzerinden sağlık raporu olan hastalara, glütensiz ürünleri indirimli şekilde sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Küçükçekmece’de sivrisineklere karşı mücadele: İlaçlama çalışmaları hızlandırıldı
15-16 Haziran 2024 İstanbul'da Kurban Bayramı arifesi ve bayramın ilk günü hava nasıl olacak, hafta sonu sıcaklıklar kaç derece?

İstanbul Haberleri Haberleri