İBB duyurdu, İstanbul'da 5 modern kurban kesim tesisi hizmet verecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı'nda hizmet verecek kurban satış ve kesim yerlerini duyurdu.

16-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı'nda kurban kesecek İstanbullu vatandaşlar kurban kesim yerlerini araştırmaya devam ediyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için İstanbul'da hizmete girecek kurban kesim alanları merak konusu olmuşken, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa ve Anadolu yakasında hizmet verecek 5 kurban kesim ve satış tesisini açıkladı. ,İşte İstanbullulara hizmet verecek kurban kesim alanları...

İSTANBUL'DA KURBAN KESİM TESİSLERİ

İBB, İstanbullu vatandaşlar için Anadolu Yakası'nda, Avrupa Yakası'nda 2 kurban kesim ve satış tesisini hizmete açtı. Modern barınma ve kesimhanelerin bulunduğu toplam 5 kurban kesim ve satış merkezinde, yaşanabilecek aksaklıklara karşı ekipler hazır bekletilecek. Ayrıca bu merkezlerde, kurban etlerinin paketlenmesi için hazırlanan 240 bin hijyenik kurban poşeti, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

İBB tarafından açılan 5 kurban kesim ve satış tesisinin içerisinde, mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ve mobil büfe gibi vatandaşların ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar kuruldu. Toplam 7 bin büyükbaş, 4 bin küçükbaş hayvan kapasiteli kurban satış ve kesim alanları;

Avrupa Yakası Kurban Satış Ve Kesim Yerleri

  1. Alibeyköy-Eyüpsultan

  2. Kayaşehir- Başakşehir

Anadolu Yakası Kurban Satış Ve Kesim Yerleri

  1. Paşaköy- Sancaktepe

  2. Ferhatpaşa-Ataşehir

  3. Kurnaköy-Pendik

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

15-16 Haziran 2024 İstanbul'da Kurban Bayramı arifesi ve bayramın ilk günü hava nasıl olacak, hafta sonu sıcaklıklar kaç derece?
İstanbul'da film gibi polis-hırsız kovalamacası: Yakayı böyle ele verdiler, 2 polis yaralandı
Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümü İstanbul'da kutlandı

İstanbul Haberleri Haberleri