Hedef yemyeşil bir Arnavutköy!

Arnavutköy'de Haraççı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Şeyh Edebali Parkı düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Hedefimiz yemyeşil bir Arnavutköy'ü mümkün kılmak. Bunun için çok çalışıyoruz” dedi.

ORÇUN ERMİŞ- Arnavutköy Belediyesi, yeni projeleri ile ilçeye sosyal donatı alanları bulunan yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Haraççı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şeyh Edebali Parkı’nı düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu. Toplam 4 bin 179 metrekare alan üzerine kurulu olan park, ilçenin sosyal yaşamını canlandıracak yeni bir yeşil alan olarak dikkat çekiyor. Açılış törenine Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, çocuklar için özel oyun gösterileri düzenlenirken, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları yapıldı. Başkan Candaroğlu, çocuklarla birlikte halı sahada top oynayarak açılış etkinliğine renk kattı.

Sosyal yaşamı canlandıracak

Toplam 4 bin 179 metrekare alan üzerine kurulu olan Şeyh Edebali Parkı, Arnavutköy’ün sosyal yaşamını canlandıracak yeni bir yeşil alan olarak öne çıkıyor. Parkın yüzde 63’ü, yani 2 bin 628 metrekarelik kısmı yeşil alan olarak tasarlandı. Parkta, vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği pek çok farklı alan bulunuyor. 247 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, halı saha, çocuk oyun alanı, çizgi oyunları alanı ve 62 metrekarelik fitness alanı, parkın öne çıkan özelliklerinden sadece birkaçı. Ayrıca, ziyaretçilerin rahatça oturup dinlenebileceği piknik masaları ve banklar da parkta yer alıyor.

Emek veren herkese teşekkür etti

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Şeyh Edebali Parkı’nın ilçeye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Candaroğlu, “Öncelikle hem ilçemize hem de İstanbul’a hayırlı uğurlu olsun. Arnavutköy’de yerel yönetimler anlayışı merkezinde insanı odaklamıştır. Bu nedenle hemşehrilerimizin eğlenceli vakit geçirebileceği oyun ve spor alanlarıyla güzel bir alan oluşturduk. Burada emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Haraççı Mahalle Sakinlerimize, evlatlarımıza ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Gelişen kimliği yansıtıyor

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, parkın ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Şeyh Edebali Parkı, Arnavutköy’ün gelişen kimliğini yansıtan önemli bir projedir. Bu güzel eserin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı ve park resmi olarak hizmete açıldı.

Çocuklarla top oynadı

Kurdele kesiminin ardından, Candaroğlu çocuklarla birlikte halı sahaya geçerek top oynadı. Çocuklarla eğlenceli dakikalar geçiren Candaroğlu, parkın açılışını kutlamak için bu keyifli etkinlikle törene renk kattı. Açılış törenine katılan vatandaşlar, parkın sunduğu imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Böylesine güzel bir parkın mahallemize kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Çocuklar için güvenli oyun alanları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar gerçekten çok güzel. Belediye başkanımıza teşekkür ederiz” dedi. Şeyh Edebali Parkı, Haraççı Mahallesi sakinleri için yeni bir cazibe merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Açılış töreni, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'den anlamlı proje!
Bakan Tunç'tan Tuncay Özkan açıklaması
UEFA'dan Halil Umut Meler'e görev

İstanbul Haberleri Haberleri