Haziran ayında İstanbul’da gezilecek rotalar

Haziran ayına giriş yaparken İstanbul’daki gezi rotaları arasında öne çıkanları sizler için derledim…

Haziran ayına giriş yaparken İstanbul’daki gezi rotaları arasında öne çıkanları sizler için derledim… Megakentin tarihi, kültürel, doğal ve sanatla iç içe mekanları arasından dilediğinizi seçerek yazın ilk ayında İstanbul’da keyifli vakitler geçirebilirsiniz…

Haziran ayında İstanbul, ılık havası ve uzun günleri ile gezmek için ideal zamanlar sunar.

İşte Haziran ayında İstanbul'da gezilebilecek bazı önemli yerler ve yapılacak aktiviteler:

  • Gülhane Parkı: Topkapı Sarayı'nın hemen yanında yer alan geniş parkta; piknik yapabilir, yürüyüşe çıkabilir ve manzara keyfi ile hoş vakit geçirebilirsiniz.
  • Emirgan Korusu: İstanbul Boğazı'nın Avrupa yakasında yer alan bu geniş koruda aileniz ve arkadaşlarınız ile açık hava keyfi yapabilir, piknik sonrasında doğa yürüyüşlerine katılabilir, birbirinden özel fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • Belgrad Ormanı: Şehrin kuzeyinde yer alan geniş ve doğal ormanlık alandaki yürüyüş parkurlarıyla güne sportif bir başlangıç yaptıktan sonra bisiklet sürerek doğayı keşfe çıkabilirsiniz.
  • Büyükada: İstanbul'un Prens Adaları'ndan biri olup, tarihi evleri ve doğasıyla ünlü Büyükada’da bisiklet kiralayabilir, dilerseniz ada sokaklarında tur atabilir, hatta eşsiz plajlarında denize girebilirsiniz.
  • Boğaz Turu: Eminönü, Karaköy gibi bölgelerden düzenlenen turlarla, İstanbul Boğazı boyunca şehrin iki yakasını ve tarihi yapılarını deniz üzerinde görebilirsiniz.
  • Kız Kulesi: Üsküdar sahili açıklarında bulunan ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ziyarete açılan Kız Kulesi de haziran ayında İstanbul’da görülecek gezi rotaları arasında yer alır.
  • Galata Kulesi: Yine ziyarete tekrar açılan Galata Kulesi de eşsiz manzarası ve İstanbul’un tarihini yansıtan geçmişiyle megakentin en önemli gezi mekanlarından biri olarak öne çıkar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sefaköy'de Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi
31 Mayıs 2024 piyasalar son durum, güncel döviz kuru, dolar, euro, gram ve çeyrek altın güne nasıl başladı, kaç TL?
31 Mayıs 2024 İstanbul hava durumu, bugün hava nasıl olacak?

İstanbul Haberleri Haberleri