Havalimanında görevli olduğunu söyleyip 70 bin TL değerindeki ürünü 10 bin liraya satmaya çalıştı

İstanbul Pendik’te bir şahıs, havalimanında görevli olduğunu söyleyerek 70 bin TL değerindeki apple ürünlerini 10 bin TL’ye satmaya çalıştı.

Her geçen gün yöntemlerine yenisini ekleyen dolandırıcılar insanları tuzağa düşürerek kazanç sağlamaya devam ediyor. Sokakta, yolda veya kafede "Duty free’den çok uyguna parfümüm var, satıyorum" diyerek insanları kandırmaya çalışan şahıslar, fiyatı pahalı olan bir ürünü ucuza satmaya çalışarak vatandaşları ağına düşürüyor.

Bu kez benzer görüntüler İstanbul Pendik'ten geldi. Seyir halinde ilerleyen motosiklet sürücüsü yoluna devam ettiği esnada havalimanında görevli olduğunu iddia eden kişi tarafından durduruldu.

İstanbul Pendik’te bir şahıs, havalimanında görevli olduğunu söyleyerek 70 bin TL değerindeki apple ürünlerini 10 bin TL’ye satmaya çalıştı. Havalimanı görevlisi olduğunu belirten şahıs, motosikletlinin yanına giderek elinde Apple Watch saat, kulaklık ve parfüm bulunduğunu söyledi.

Motosikletli ise durumdan şüphelenerek, adamın elinde bulunan ve satmaya çalıştığı ürünlerin orjinal olmadığını belirtirken şahıs da kendisine inanmayan sürücüyü ikna etmeye başladı.

Elindeki ürünlerin orjinal olduğunu ve buna dair delillerin olduğunu iddia eden şahıs, motosikletlinin olumsuz yanıt vermesi üzerine bir süre daha ısrar etmeye devam etti.

Bir süre sonra umduğunu bulamayan şahıs, bölgeden uzaklaşarak yoluna devam etti. O anlar ise kameraya saniye saniye yansıdı.

Hava Sosyal Medya'dan uyarı

Hava Sosyal Medya ise söz konusu görüntüleri paylaşarak vatandaşlara sokakta, yolda veya kafede “Duty free’den çok uyguna parfümüm var, satıyorum” diyenlerin dikkate alınmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Ürünlerin düzgün ambalajlı olmasının gerçek gibi gösterdiğini ancak sahte olduğu belirtilen açıklamada "Durmaksızın da konuşurlar ve düşünmenize fırsat vermeyerek tamam demenizi beklerler." denildi.

Hava Sosyal Medya'dan yapılan paylaşım şöyle:

Ürünlerin çok güzel ve düzgün ambalajlı olması gerçek gibi durduğunu gösteriyor ancak ürünlerin tamamı sahte.

Normalde fiyatı çok daha pahalı olan bir ürünü çok daha ucuza satmaya çalışırlar ve pazarlık yapıp sizi ikna edene kadar da fiyatı düşürürler. Durmaksızın da konuşurlar ve düşünmenize fırsat vermeyerek tamam demenizi beklerler.

Sokakta, yolda veya kafede “Duty free’den çok uyguna parfümüm var, satıyorum” diyenleri dikkate almayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Düzce'de kötü koku: Erkek cesedi bulundu!
Çatalca Emniyet Müdürü'nden polislere 'işçilere saldırın' emri: Hastaneye kaldırılan işçiler var
MİT Başkanı Kalın HAMAS Siyasi Büro liderleriyle görüştü

İstanbul Haberleri Haberleri