Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması İstanbul'da protesto edildi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın tutuklanması ve yerine kayyım atanmasına yönelik protestolar sürüyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) belediye başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, 3 Haziran akşamı Van'da gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiş ve "silahlı terör örgütü yönetme" suçundan yargılanan Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kayyım ataması sonrası Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinde valilikler tarafından toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemler yasaklanmıştı. DEM Parti'de kayyım siyasetine karşı "demokrasiyi, halk iradesini ve belediyelerimizi savunmak için" kesintisiz nöbet eylemleri başlatma kararı almıştı.

Kararın ardından çok sayıda şehirde kayyum kararını protesto etmek isteyenler sokaklara çıkmış ve yürümek isteyenler polisin göz yaşartıcı bomba ile müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Kayyıma karşı protestolar sürerken dün akşam saatlerinde de Esenyurt Zafer Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan parkında da bir grup eylem gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Antalya'da vahşet: Denizde, kol, bacak ve başsız ceset bulundu
CHP'li Taşçıer'den 'asgari ücrete ara zam' çağrısı: 'İnsanca yaşayabilecek gelirin sağlanması elzemdir'
Unkapanı Köprüsü'nde gençlerin tehlikeli paten yolculuğu!

İstanbul Haberleri Haberleri