Gaziosmanpaşa'da tekel bayi cinayeti; 8 yerinden vurularak öldürüldü

Gaziosmanpaşa'daki bir sitede esnaf Hakan Çelik, aynı sitede esnaf olan İnan Erdem tarafından silahla 8 yerinden vurularak öldürüldü.

Gaziosmanpaşa'da bulunan bir sitede iki çocuk babası 45 yaşındaki esnaf Hakan Çelik, aynı sitede esnaf olan İnan Erdem tarafından ruhsatsız tabancayla 8 yerinden vurularak öldürüldü. İddiaya göre bir süre önce Erdem'in site içindeki dükkanını, bir tekel bayi işletmesine kiralaması nedeniyle sitede uzun süredir tekel bayi işleten Hakan Çelik ile arası bozuldu. Olayın yaşandığı gece de Erdem, yeni açılan ve kiracısı olan tekel bayinde bir süre vakit geçirdikten sonra evine giderek aldığı tabancayla, dükkanının yakınında arkadaşıyla sohbet eden Çelik'e 8 el ateş etti. Olay sonrasında polis merkezine teslim olan 40 yaşındaki şüpheli Erdem, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Olay, 1 Eylül Pazar günü Karayolları Mahallesi'nde bulunan sitede yaşandı. Sitede ikamet eden ve tekel bayisi işleten Hakan Çelik, saat 01.30 sıralarında dükkanını kapadıktan sonra, dükkanının birkaç adım ilerisinde bir arkadaşıyla sohbet ediyordu. O sırada, aynı sitede eşi emlakçılık yapan bankacı İnan Erdem, yanlarına yaklaşarak Hakan Çelik ile önce tartıştı, ardından belinden çıkardığı ruhsatsız tabancayla Çelik'e doğru ateş açtı. Bu sırada karnından 2, omzundan da 2 kez isabet alan Hakan Çelik, can havliyle arkasını döndüğü sırada, sırtından da 4 kurşun isabet aldı. Erdem, ateş ettikten sonra silahıyla olay yerinden yürüyerek uzaklaştı. Sitenin güvenlik yönetim merkezine 50 metre mesafede gerçekleşen olay sonrası ağır yaralı halde aynı katta bulunan tuvalete yönelen Hakan Çelik, ihbar üzerine gelen ambulansla Karayolları Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Esnaf Hakan Çelik, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Katil zanlısı İnan Erdem, daha sonra cinayette kullandığı silahla polis merkezine giderek teslim oldu. Erdem, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Saldırı anı, sitenin güvenlik kameralarına da yansıdı. Saldırı öncesi yürüyerek olay yerine gelen katil zanlısının, Çelik'in yanındaki arkadaşının engel olma çabasına rağmen ruhsatsız silahını belinden çıkararak bir anda ateş ettiği; olayın sonrasında yavaş adımlarla yürüyerek uzaklaştığı görüldü.

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE SELAM VERMİŞ

Site sakinlerince Erdem'in olay sırasında alkollü olduğu iddia edilirken, Hakan Çelik'in işletmesinin bulunduğu noktadaki 3 dükkanın da sahibi olduğu belirtildi. Olayın ardından site yönetiminden edinilen bilgiye göre; Çelik ve Erdem'in önceden tanışıklığı bulunan iki esnaf oldukları, katil zanlısı Erdem'in site içindeki dükkanı, bir tekel bayi işletmesine kiralamasından sonra ikili arasında küslük yaşandığı öğrenildi. Yönetimden, olay gecesi şüpheli İnan Erdem'in arkadaşıyla oturan Çelik'e yoldan geçerken selam verdiği, sonrasında kiracısı olan tekel bayisinde bir süre vakit geçirdiği, bu sırada esnaf Çelik'e saldıracağına yönelik iddialarda bulunduğu ve daha sonra evden silahını alarak saldırıyı gerçekleştirdiği bilgisi edinildi. Hayatını kaybeden Hakan Çelik ise dün Gazi Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SİTE YÖNETİMİ: BELİNDE GİZLEDİĞİ SİLAHI ÇIKARARAK 6-7 EL ATEŞ ETTİ

Site yönetimi sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada; "Sayın site sakinlerimiz, 01.09.2024 tarihinde saat 01.34 sıralarında, yönetim katı otopark girişi köşe başı kaldırımında oturan ve bir site sakini ile sohbet eden site sakini tekel bayii işletmecisi Hakan Çelik ile yanına gelen ve yine site sakini olan bir kişi arasında kısa bir tartışma yaşanmıştır. Hakan Çelik'in sohbet ettiği site sakininin araya girip sakinleştirmeye çalışması esnasında, saat 01.36 sıralarında, site sakini olan şahıs yanında getirdiği ve belinde gizlediği ateşli silahı belinden çıkararak yakınında olan Hakan Çelik'e 6-7 el ateş etmek suretiyle vücudunun üst bölgesinden yaralamıştır" cümleleri yer aldı.

'2 DAKİKA İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİ'

Açıklamanın devamında; "Yaralama olayı 2 dakika içerisinde gerçekleşmiş olup kamera görüntüleri mevcuttur. Silah sesinin duyulması üzerine vardiya güvenlik amiri ve güvenlik personelleri saat 01.37'de olaya müdahale ederek yaralı site sakinimizi muhafaza altına almıştır. 112 acil aranmak suretiyle ambulans istenmiş, ambulans gecikince ve yaralı site sakinimizin kanamasının artığının görülmesi üzerine, yaralı site sakinimiz güvenlik devriye aracına alınarak Karayolları Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, ambulansın sitemiz 3. kapı girişine gelmesi sonucu yaralı site sakinimiz ambulansa sevk edilerek Karayolları Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek ilk müdahale yapılmıştır" denildi.

'SUÇ UNSURU SİLAH İLE POLİS KARAKOLUNA TESLİM OLDU'

Açıklamada; "Site sakinimiz Hakan Çelik'i silahla vuran site sakini kullandığı suç unsuru silah ile polis karakoluna teslim olmuştur. İlgili güvenlik kuvvetince ve olay yeri inceleme birimince olayla ilgili gerekli tahkikatlar yapılmış ve kamera kayıtları dâhil delil olabilecek bütün emareler kendilerine teslim edilmiştir. Site sakinimiz Hakan Çelik, ne yazık ki hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen vefat etmiştir" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

7 yaşındaki çocuğa aracıyla çarpıp ölümüne neden olmuştu: O öğretmen tutuklandı
Narin'in babasını tehdit mi etti? Tutuklanan amcanın ifadesi ortaya çıktı: 'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...'
Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul Haberleri Haberleri