Gaziosmanpaşa Belediyesi ihalelerde çözümü bulmuş!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kaldırım ihaleleri son iki yıldır hep Çözüm İnşaat’a gidiyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kaldırım ihaleleri son iki yıldır hep Çözüm İnşaat’a gidiyor. Belediyenin ihaleleri bu şirkete vermek için şartnameye “Fiyat dışı unsurlar” maddesi ekliyor. İhaleye kazanan firmayı verdiği düşük fiyat teklifi değil şartnamede istenen puanlar belirledi. Çözüm İnşaat’ın Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden kazandığı ihalelerin teknik şartnameleri birbirinin kopyası.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Salihpaşa Caddesi’nin yenilenmesi için 14 Şubat 2023 tarihinde açık usulle ihale düzenledi. Belediye, yaklaşık maliyetini 24 milyon 514 bin lira olan ihalenin teknik şartnamesi için mesai harcamayı uygun görmemiş. İhale ilanındaki bilgiler 16 Arılık 2022 tarihinde yapılan kaldırım ihalesinin teknik şartnamesinin aynısı. Noktasına, virgülüne dahi dokunulmadan aynı şartnameye yapılan ihaleyi beklendiği gibi Çözüm İnşaat kazandı. Daha önce Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden çok sayıda ihale kazanan firmanın son üç ayda belediyeden kazandığı ihale tutarı 50 milyon lira oldu.

İhaleyi puanlama belirledi
Gaziosmanpaşa Belediyesi, 14 Şubat 2023’teki ihaleyi de 16 Aralık 2022 yılındaki yol yapım ihalesini de düşük teklif verene değil puanlamada en iyi puanı alan şirkete vermiş. Şartnameye “Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir” maddesi eklendi. Böylece ihale için en uygun teklifi verilse dahi puanlamada diğer rakiplerin altında kalan şirketin ihaleyi kazanmasının önüne geçilmiş oldu. İki ihalenin teknik şartnamesinde belirlenen işlerde en yüksek puanı Çözüm İnşaat firması alınca doğal olarak iki ihale de aynı şirkete gitmiş oldu.

Farklı bir konsept arayışı
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, şirketin yaptığı çalışmayla ilgili olarak belediye web sitesinden “Gaziosmanpaşa gelişiyor, güzelleşiyor. Bir yandan kentsel dönüşümle Gaziosmanpaşa’yı geliştirirken, diğer yandan özellikle meydan lokasyonlarımızda yaptığımız çalışmalarla Gaziosmanpaşa’ya farklı bir konsept oluşturmaya çalışıyoruz. Burada bir kentsel tasarım proje çalışması yaptık. Salihpaşa Caddesi, inşallah ilçemizin yoğunluğunun büyük bir kısmını barındıracak bir cadde olarak hizmet verecek. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” açıklaması yaptı.

1 milyon 300 bin liraya Boğaz
Cem Garipoğlu’nun kardeşi Sakine Garipoğlu’nun sosyal medya paylaşımlarından sonra boğazda yapılan tekne turları iki gündür en çok konuşulan konuların başında geliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi mezuniyet kutlamaları kapsamında 1 milyon 380 bin liraya tekne kiralamış. 21 Temmuz’da yapılan ihalede kaç öğrencinin olacağı, etkinliğin kaç gün süreceğine dair en ufak bir bilgi verilmemiş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri