Gastronomi öğrencilerine Odayeri seralarında uygulamalı eğitim verildi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nda eğitim gören öğrenciler, Odayeri mahallesindeki seraları yerinde görerek uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.

Eyüpsultan'daki ilçe köylerinde tarım verimliğini arttırmak için kurulan seralar, gastronomi öğrencilerinin ilgisini çekmekle birlikte öğrenimlerine de katkı sağlıyor. Galata Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları'nda eğitim alan öğrenciler, seçmeli seracılık dersleri ile Eyüpsultan ilçesine bağlı Odayeri mahallesinde yer alan seraları ziyaret etti.


Eyüpsultan Belediyesi tarafından kurulan Odayeri mahallesi seralarında öğrenciler, bitkileri yerinde görerek uzmanlardan teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim aldı.


Seracılığın önemli hususları yerine görüldü

Galata Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Alev Yüksel Birsel öğrencileri ile birlikte Odayeri seralarını yerinde deneyimleyerek; damla sulama yöntemi, fidelerin ekilme sıklığı, seralarda havalandırma nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli gibi temel bilgileri gastronomi öğrencilerinin yerinde gördüğünü ifade etti. Yapılan gezi sonrası öğrencilerin çok sayıdaki şifalı bitkiyi gözlemlediğini ve seradaki ilk mahsulün de tadına baktıklarının altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bakan Şimşek: Enflasyon sene sonu 30'lu rakamları görür
Ziraat Türkiye Kupası final maçı nedeniyle metro seferlerine düzenleme yapıldı!
Buğra Gökçe'den yüzde 25 kira zam sınırı açıklaması: 'Konut krizini çözmez'

İstanbul Haberleri Haberleri