Filistin bayrağı tartışma yaratmıştı: Cihangir merdivenlerine Hanzala resmedildi

Tepkiler sonrası kaldırılan Filistin bayrağının yerine ‘Hanzala’ çizgi karakteri Beyoğlu Belediyesi tarafından Cihangir merdivenlerine resmedildi.

Filistin'e destek olmak amacıyla Cihangir’de Salı Pazarı Yokuşu olarak bilinen merdivenlere Filistin bayrağının çizilmesi tartışma konusu olmuştu.

Geçtiğimiz zamanlarda “Yedi Hilal” isimli bir dernek, Cihangir’de Salı Pazarı Yokuşu olarak bilinen merdivenlerin 'ayak basılmayan kısmı'nı Filistin bayrağının renkleriyle boyamış ve yaptığı açıklamada amaçlarının 'Filistin'i unutturmamak' olduğu belirtmişti.

Ancak merdivenlerin Filistin bayrağının renkleriyle boyanması tepkilere neden olurken Beyoğlu Belediyesi, Filistin bayrağının onlarca kişinin bastığı bir merdivende resmedilmesinin kamuoyunun vicdanını yaraladığını ifade ederek Filistin intifadasının simgelerinden olan Hanzala'nın sembolik resminin daha sonra kalıcı olarak çizilmek üzere alana asıldığını açıklamıştı.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney: 'Doğrusu güzel oldu'

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kalıcı olarak çizileceği belirtilen Hanzala karakterinin Cihangir merdivenlerine resmedildiğini duyurdu.

İnan X hesabı üzerinden şunları kaydetti:

"Doğrusu güzel oldu! Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin, kendi çocukluğundan esinlenerek çizdiği, katliamlara sessiz kalanlara küsen ve sırtını dönen Hanzala'yı, Beyoğlu Belediyesi’nin organizasyonuyla ressam Furkan Akhan, Cihangir merdivenlerimize çizdi. On yıllardır süren katliama karşı onurları ve vatanları için mücadele edenlere; Gazze soykırımına karşı dünyanın her yerinde direnen tüm insanlık ailesine saygıyla."

Hanzala, Filistinli siyasi karikatürist Naci el-Ali'nin ünlü çizgi karakteri. Kendisi Filistinlilerin meşhur bir milli işareti ve kişileştirilmesidir. Karakter 1969'da el-Ali tarafından yaratılmış ve 1973'te şimdiki halini edindi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ankara'da narkotik operasyonu: 5 gözaltı
Zabıta ekiplerinin ceza yazdığı sırada dilenci, para almaya devam etti
Ankara'da silah kaçakçılığı operasyonu: Gözaltılar var

İstanbul Haberleri Haberleri