Fatih Belediyesi sur kapısındaki Yeniçeri anıtını yeniledi!

İstanbul’un tarihi mirasları arasında yer alan Kara Surları’nın kapısında bulunan Yeniçeri anıtı yenilendi. Fatih Belediyesi yenileme çalışmasını ilginç bir video ile duyurdu.

Fatih Belediyesi, İstanbul’un Tarihi Yarımadası üzerinde bulunan Kara Surları’nın Top Kapısı önünde yer alan Yeniçeri anıtını yeniledi. Belediyenin resmi sosyal medya hesabından duyurulan yenileme çalışması yapay zekanın hazırladığı video ile paylaşıldı.

Fatih’in Topkapı semtinde bulunan Kara Surları’nın Top Kapısı’nın önünde duran Yeniçeri Anıtı’nın mermer kaidesi yenilenerek sağlamlaştırıldı. Yeniçerinin daha ince ayaklara sahip kaidesi yenilerek kalın bir mermer sütun ile döşendi.

Yapay zeka destekli duyuru

Fatih Belediyesi anıtın yenilenme çalışmasını hazırladığı bir yapay zeka videosu ile duyurdu. Videoda anıtın eski ve yeni halleri bir arada görülürken, yenileme çalışmasına yardımcı olan bir personel de görüntülerde yer aldı.

“Görev tamamlandı”

Kurumun resmi sosyal medya hesabında söz konusu çalışma;

“ Video yapay zekadan, işçilik bizden. Kara Surları’nın Top Kapısı önünde yer alan Yeniçeri anıtının yorgun düşmüş kaidesini yeniledik. Görev tamamlandı.” sözleri ile duyuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Serinlemek için girdiği denizde akıntıya kapıldı, Suudi turist hayatını kaybetti

İstanbul Haberleri Haberleri