Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayı geliyor! Bayrampaşa - Eyüpsultan Tramvay Hattı kaç durak, istasyonlar ne, nereye bağlanacak?

İBB tarafından hayata geçirilecek Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın detayları belli oldu. Peki Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattı kaç duraktan oluşuyor, istasyon isimleri neler, ne zaman açılacak?

İstanbul’a yeni bir tramvay hattı geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) tarafından hayata geçirilecek Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’na ait detaylı bilgiler paylaşıldı.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı kaç durak, hat uzunluğu ne?

İBB’nin yapımına başlamaya hazırlandığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, 3,2 kilometrelik bir uzunluğu sahip olacak. Toplam 5 istasyondan oluşacak olan hatta tek yönde yolculuk süresinin ise 7,45 dakika olması öngörülüyor.

Bayrampaşa-Eyüpsultan Tramvay Hattı istasyonları

3 kilometreden fazla uzunluğu sahip olacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı tek yönde beş ayrı istasyondan oluşacak. Tramvay hattında yer alacak durakların isimleri ise henüz netleşmezken istasyonların; Bayrampaşa Meydan, Bayrampaşa, Demirkapı ve Eyüp'te yer alması bekleniyor.

Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayı ne zaman açılacak?

İBB’nin 2022’den bu yana çalışmalarını sürdürdüğü Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı için çalışmalar 2024 yılının ortasında başlayacak. Hattın 2027 yılında hizmete açılması bekleniyor. Yapım çalışmaları nedeniyle Bayrampaşa Meydanı’nın trafiğe kapalı olacağı belirtildi.

Bayrampaşa - Eyüpsultan tramvayı hangi hatlara bağlanacak?

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, İstanbul’da seferleri devam eden birçok toplu ulaşım aracına entegre olacak. 2027 yılında açılacak hattın; Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı ile entegrasyonu sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kızılcık Şerbeti dizisine dahil oldu!
Kapüşonlu saldırgan berber dükkanına silahla saldırdı: O anlar kamerada
Yol kesip tehditle senet imzalattılar: 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı

İstanbul Haberleri Haberleri