Esenyurt'taki Kültür Merkezi'nin adı yeniden Nazım Hikmet Kültür Merkezi oldu

Esenyurt'ta bulunan Kültür Merkezi'nin adı bugün eski ismine kavuştu. Kültür Merkezi'nin önceki ismi Nazım Hikmet Kültür Merkezi oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, göreve gelmesinin ardından ilçede bulunan Kültür Merkezi'nin isminin daha önceki ismini almasına yönelik çalışma başlatmıştı. Esenyurt Kültür Merkezi, eski adı Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak yeniden değiştirildi. Başkan Özer, Nazım Hikmet'in ölüm yıl dönümünde Kültür Merkezi'nin iade-i itibar törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Nazım Hikmet denilince akla Türkiye, Türkiye denilince Nâzım Hikmet geliyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Nazım Hikmet'in 61. ölüm yıl dönümünde Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde bulunan büstüne karanfil bırakılıp iade-i itibar töreninin ardından STK üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar ile birlikte ilçedeki Nâzım Hikmet Parkı’nda şiirler ve türküler eşliğinde usta şairi andı. Ahmet Özer "Haziran'da ölmek yok" sözleriyle konuşmasına başlayarak; Bugün Nâzım’ın doğum günü. Dün de Ahmed Arif ve Orhan Kemal’in doğum günüydü. Doğum diyorum çünkü bazı insanlar var yaşar ve ölürler. Biz öldüklerini sanırız ama onlar hep yüreğimizde, aklımızda ve kitaplarımızda yaşarlar. Bu dünyada iki tür insan var; bir mazlumlar var bir de zulmedenler. Yaşarken safınızı belli etmek zorundasınız. Ya mazlumlardan yana ya da zalimlerden yana olursunuz. Mazlumdan yana olmanın bedeli ağırdır. İşte gördüğünüz bu dev çınarlar ömürlerinin büyük bir kısmını zindanlarda, hapishanelerde geçirdiler. Neden? Zalimlere karşı, mazlumların yanına yer aldıkları için. Bedeli ağırdır ama ödülü de büyüktür. Ödülü de sonsuza kadar yaşamaktır. Zalimlere karşı mazlumların yanında direnenlere selam olsun. Şairler namus işçisidir, Ahmed Arif öyle diyor. Şairler dağlarda toplanan polenleri, çiçekleri gelir ovada çocuklara dağıtırlar. Vurulabilirsiniz ya da zindanda yatabilirsiniz. Sizi vuranlar, size zulmedenler bir mumun yanışı kadardır ama zulme direnenler işte bugün olduğu gibi yarın da yaşayacaklar. Herhangi bir ülkede “Ben Nâzım’ın memleketindenim” derseniz sizi selamlarlar. Nâzım, Türkiye demektir. Onlar bu memleketi yüceltiyorlar, onların da adlarının yücelmesi lazım. Bu kültür merkezleri onlara yasak koymakla, onları yasaklamakla değil, onların adlarıyla, onların şanıyla yücelecektir. Kaldı ki o isimleri yasaklarsanız da gönüllerden, beyinlerden yasaklamanız mümkün olamaz. Burayı yasakladılar, biz geldik ikinci ayımızda Nâzım Hikmet ismini tekrar buraya iade-i itibarla veriyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yapılan yanlışı kökünden düzelttik

Başkan Ahmet Özer açıklamalarının devamında; göreve geldikten iki ay içinde Nazım Hikmet'in adının buradan söküldüğünü ifade etti. Özer; "Bu yanlışı kökünden düzeltik ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi'mizde kültür ve sanat faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Çünkü geldiğimiz günden beri de söylüyoruz, Esenyurt’umuzun kültüre ve sanata çok ihtiyacı var ve mottomuz Esenyurt’u kültür ve sanat başkenti haline getirmektir. Bunu da Nâzım Hikmetlerin kültür merkezleriyle, Yaşar Kemallerin kütüphaneleriyle, Ahmed Arif’in şiir etkinlikleriyle yapacağız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Toplu taşıma kullananların ter kokusundan rahatsız olan genç sessiz eylem yaptı
Ekrem İmamoğlu'nun okul ziyaretinde doğum günü sürprizi yaşandı

İstanbul Haberleri Haberleri